Windows 10 Mobile'da büyük değişim başlıyor!

Microsoft, Windows 10 Mobile konusunda, çok yakın bir zamanda, geç kalınmış bir karara imza atabilir!

Windows 10 Mobile için dev değişim!

Yazılım devi Microsoft, son mobil işletim sistemi sürümü Windows 10 Mobile'la ilgili önemli bir değişikliğe hazırlanıyor. Birçok olumlu özelliğinin yanında dikkat çeken en önemli kusuru 32 bit'lik bir işletim sistemi olması olan Windows 10 Mobile yakında büyük bir dönüşüm geçirebilir. Zira firma geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Ignite sunumunda akıllı telefonlarda giderek artan hafıza kapasitesi ihtiyacıyla birlikte söz konusu işletim sistemi için 64 bit'in artık kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Bu anlamda Windows 10 Mobile'ın; birkaç yıl önce 64 bit'e geçiş yapan Apple'ın iOS'u ve Google'ın Android platformunu geriden takip ettiğini söyleyebiliriz. Diğer yandan birçok Windows telefon halihazırda 64 bit ARM tabanlı Qualcomm işlemcilere sahip olsa da işletim sistemleri halen 32 bit'le çalışıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Microsoft'un Windows ve Cihazlar Grubu'nun partner yazılım mühendis yöneticisi Jason Whitehorn şu ifadeleri kullandı: "Cihazların hepsi artık 4 GB RAM ya da daha azına sahip olduğu için 32 bit bizim için aslında bir kısıtlama değil. Ama bu durum önümüzdeki birkaç yıl içerisinde değişecek. Microsoft eli kulağında bir geçişin son derece farkında ve 64 bit'in önemini biliyor."

Okuyucu Yorumları