Windows 10 Olduğu Yerde Çakıldı Kaldı!

En yeni istatistiklere göre Windows 10'un kullanım oranı, hiç de Microsoft'un beklediği doğrultuda ilerlemiyor...

Windows 10, olduğu yerde çakıldı kaldı!

Microsoft, en yeni işletim sistemi sürümü Windows 10, benimsenme oranı açısından artık bir duraklama dönemine girmiş gibi görünüyor. Netmarketshare tarafından paylaşılan yeni verilere göre Windows 10 kullananların yüzdesi geçtiğimiz Ekim ayı içinde yalnızca yüzde 0.06'lık bir artışla yüzde 22.59 olarak belirlenmiş durumda.

Daha da dikkat çekici olan şey ise Ağustos ayında Windows 10 kullananların oranı yüzde 22.99'du; ki bu da yazdan bu yana Windows 10 kullanıcılarının oranında yüzde 0.4'lük bir düşüş yaşandığını gösteriyor. Bu da doğal olarak Windows 10 için sunulan ücretsiz güncellemenin sona erişinin benimsenme oranında zaman içerisinde olumsuz bir etkiye sahip olduğunu düşündürüyor.

Windows 10 Creators Update Bu Yeniliklerle Gelecek!

Netmarketshare'in istatisklerine göre Windows 7, yüzde 48.38'lik bir payla bütün Windows işletim sistemi versiyonları arasında liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Windows 7'nin geçtiğimiz aya göre yüzde 0.11'lik bir artış yaşadığını da ekleyelim.

Masaüstü işletim sistemleri alanında bir diğer önemli analiz firması StatCounter'ın istatistiklerinde de Windows 10'un Ekim ayı için yüzde 22.24'lük bir paya sahip olduğu anlaşılıyor. Aynı istatistiklerde geçtiğimiz ay Windows 10'un yüzde 22.19'luk bir payı vardı, dolayısıyla arada bir artış olsa da bu oldukça sınırlı.

Bütün bu veriler ışığında Windows 10'un benimsenme oranında yaşanan gelişmenin büyük oranda durduğunu en azından şimdilik söylemek mümkün.

Okuyucu Yorumları