Windows 10 rezervasyonu nasıl iptal edilir?

Windows 10 için ön kayıt yapmak çok kolay... Peki ya pişman olup bu kaydı iptal etmek?

Windows 10'dan pişmansanız...

Microsoft, Windows 10'a yükseltme işlemini çok kolay bir hale getirdi. İşletim sistemi için şimdiden rezervasyon yaptırıp, hazır olduğunda onu hemen yüklemeniz mümkün. Peki ya fikrinizi değiştirdiyseniz ne yapmalısınız?

Windows 10'dan vazgeçmek için birçok nedeniniz olabilir. Örneğin sabit diskinizde yükleme dosyaları için yeterli alan olmayabilir (yükleme dosyaları 3GB, işletim sisteminin kendisi 16-20GB arasında olacak). Veya Windows 10'un yeni işlevlerinin size göre olmadığını düşünüyor olabilirsiniz. Belki de Windows 10'a ilk geçenlerden olup, sorun yaşamaktan endişe duyuyorsunuz. Sebebi ne olursa olsun, rezervasyonunuzu iptal etmeniz çok kolay.

Windows 10 rezervasyonu nasıl iptal edilir?

İlk olarak görev çubuğunuzdaki "Windows 10'u Alın" uygulamasının simgesine tıklayın. Şimdi sol üstteki menü düğmesine tıklayarak "Onayı Görüntüleyin" seçeneğine tıklayın. Son olarak "Rezervasyonu iptal et" bağlantısına tıklayın ve işlemi onaylayın.

Hepsi bu kadar, artık Windows 10 çıktığında yükseltmeniz için herhangi bir uyarı almayacaksınız. Fikrinizi değiştirip Windows 10'a geçmek isterseniz, rezervasyon yapmak için izlediğiniz adımları tekrar izleyebilirsiniz.

Windows 10 simgesini ortadan kaldırmak isterseniz, bu yazımıza göz atın.

Okuyucu Yorumları