Windows 10 sayesinde 2 GPU bir araya geldi!

İki farklı üreticinin grafik kartı tek bir sistemde teste girdi, ortaya etkileyici bir hız çıktı!

Windows 10 bunu da yaptı

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 10 ve DirectX 12, Radeon R9 Fury X ve Nvidia GTX 980 Ti ekran kartlarını içeren bir sistemde test edildi. DirectX 12 sayesinde bir araya gelebilen kartların verdiği sonuç etkileyici oldu.

İki farklı üreticinin ekran kartını aynı anda çalıştırmak, bugüne kadar yalnızca bir rüyaydı. Windows 10'la gelen DirectX 12 ise bu rüyayı gerçeğe dönüştürüyor. İki ekran kartı birbirini tamamladığından hız testlerinden çıkan sonuçlar, iki Radeon veya iki Nvidia GPU'yla alınanlardan daha iyi.

Anantech.com'un "Ashes of the Singularity" adlı oyunla yaptığı testler, 2.560x1.440 çözünürlüğünde gerçekleştirildi. Radeon R9 Fury X ve Nvidia GTX 980 Ti kombinasyonu, tek Fury X'ten yüzde 75,2 daha iyi sonuç verirken GTX 980 Ti'den yüzde 64,4 daha iyi sonuç verdi. Test, farklı üreticilerin kartlarını aynı anda kullanmanın daha yüksek performans sağladığını da gösterdi. Ancak bu durumun daha yüksek çözünürlüklerde devam edip etmediği bilinmiyor. Sitenin sonuçlarına göre Radeon HD 7970 ve Nvidia GTX 680 ikilisi, fps'yi neredeyse ikiye katladı. Detaylı test sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Windows 10 sayesinde 2 GPU bir araya geldi!
Anandtech.com

DirectX 12 iki farklı üreticinin ekran kartını kullanmayı mümkün hale getirse de, gerçek zamanlı strateji oyunu Ashes of the Singularity'nin aslında bir DirectX 12 demosu olduğunu ve bu işlevi özellikle desteklediğini söyleyelim. Ekran kartı üreticilerinin yeni işleve çok büyük bir ilgi göstermesi beklenmese de, çoklu-GPU sayesinde yepyeni bir piyasanın oluşmasına şahit olabiliriz.

Okuyucu Yorumları