Windows 10'un Spartan'ından yeni bilgiler!

Windows 10'da Internet Explorer'ın yerini alması beklenen Spartan'dan yeni detaylar geldi!

Spartan'dan yeni bilgiler!

Microsoft'un yeni bir web tarayıcısı üzerinde çalıştığı geçen senenin sonlarında konuşulmaya başlanmıştı. Ancak yazılım devinin Trident motorunu temel alarak "Spartan" adında yepyeni bir web tarayıcısı geliştirdiğini yeni öğrendik.

Internet Explorer'ın yerine geçmek yerine, onun yanında ikinci bir web tarayıcısı olarak sunulması planlanan Spartan, yeni gelen bilgilere göre sadece görünüme önem vermekle kalmayacak. The Verge'in "Windows'un planlarına yakın kaynaklarına" göre Spartan, "seçim" özellikleriyle öne çıkacak ve Windows 10 kullanıcılarının sitelerden alıntı yaparak, bu alıntıları arkadaşlarıyla kolayca paylaşmasına izin verecek.

Bu işlevde Microsoft'un depolama hizmeti Onedrive kilit rol oynayacak. Alıntı yapılan web sayfası, Onedrive'da saklanacak. Saklanan sayfaya Onedrive üzerinden herhangi bir platform üzerinden web tarayıcısı yoluyla ulaşılabilecek. Aynı web sayfası üzerinde birden fazla kullanıcı düzenleme yapabilecek, üzerinde not alabilecek.

Bunların yanında Cortana, uçuş planları, kargo takibi gibi işlevlere adres çubuğundan direkt olarak erişmenizi sağlayacak. Spartan'da sekmeleri gruplandırma gibi birçok küçük dokunuşun da olduğu söyleniyor.

Bir Windows Store uygulaması olarak geliştirildiği söylenen yeni web tarayıcısı, otomatik güncellemeler alacak ve farklı boyutlardaki cihazlarda aynı kullanıcı arayüzünü sunacak. İddiaya göre Internet Explorer, Spartan geldikten sonra "ikinci" seçenek durumuna düşecek.

Microsoft, Windows 10'la ilgili sessizliğini 21 Ocak'taki etkinlikte bozacak.

Okuyucu Yorumları