Windows 10'a Yeni Ekran Görüntüsü İşlevi

Windows 10'un ekran görüntüsü alma işlevleri size yetersiz geliyorsa, bu yenilik sizi sevindirecek!

Windows 10'a yeni işlev!

Windows 10'da ekran görüntüsü almaya yönelik birkaç yol var, ancak bu yollar size yetmiyorsa hazır olun. Windows 10 yapı 17639'da İşlem Merkezi'nde ortaya çıkan yeni işlev, ekranın belirli bölümlerinin görüntüsünü kaydetmenize izin veriyor.

İşlev yapıyı kullanan herkese sunulmuyor, bu yüzden sonraki Redstone 5 yapılarından birine dahil edileceğine inanılıyor. Yeni işlev, Windows'un Ekran Alıntısı Aracı'na ve Windows + Shift + S klavye kısayoluna çok benzer bir biçimde çalışıyor. İşlem Merkezi'ndeki bir öğeye tıkladığınızda size ne tür bir alıntı yapmak istediğiniz soruluyor. Bunun ardından alıntı yapacağınız alanı ekran üzerinde çizim yaparak seçebiliyorsunuz.

Kırpılan resmi şu an diske kaydetme seçeneği sunulmuyor, bunun yerine resim geçici bir klasöre otomatik olarak kaydediliyor. İşlev kullanıma hazır olduğunda bu durum muhtemelen değişecek.

Yeni ekran alıntısı işlevinin, beklenen Cloud Clipboard işleviyle bir araya gelmesi çok iyi olabilir. Bu sayede ekran görüntülerine başka cihazlardan kolayca ulaşabiliriz. Ancak böyle bir işlevin sunulacağına dair henüz herhangi bir işaret yok.

Okuyucu Yorumları