Windows 10'a Yeni Film ve Müzik Özellikleri!

Windows 10, film ve müzik severler için yeni özellikler kazanıyor!

Windows 10 için yeni özellikler!

Microsoft, medya oynatmayı Windows 10'da daha iyi bir deneyim haline getirme konusunda ciddileşmeye başlamakta ve Groove Music ile Filmler ve TV uygulamalarına yeni akıllı özellikler eklemekte.

Müzik uygulaması için sunulmuş olan özelliklerin belki de en önemlisi, diğer Groove kullanıcıları ile oynatma listelerinizi sosyal medya siteleri üzerinden veya e-posta aracılığı ile paylaşmanıza imkan tanıması. Ayrıca henüz bir Groove üyeliğine sahip olmayan kişisel, Microsoft'un kütüphanesindeki milyonlarca şarkının örnek dinlemelerini yapabilecek. Son olarak ise, Groove uygulamasını iOS veya Android cihazınızda yüklemek için kendinize basit bir bağlantı gönderebiliyorsunuz.

Filmler ve TV uygulaması (Films&TV veya ABD'de Movies&TV) ise artık oynatabileceği daha geniş bir video dosyası seçeneğine sahip. Dahası, uygulama artık Microsoft'un "sıkıştırılmış düzen" (compact overlay) penceresi olarak adlandırdığı bir sistem ile görüntü-içinde-görüntü (Picture-in-picture) özelliğini desteklemekte. Başka bir deyiş ile, artık kullandığınız herhangi bir başka uygulamanın üzerinde küçük bir pencere içerisinde bir video izlemeye devam edebiliyorsunuz ve bunun oldukça işe yarar bir özellik olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Ne yazık ki filmler uygulamasına gelindiği zaman bu özellikler sadece Creators Update'i ile çalışanlar için (örneğin Windows 10'un şu andaki önizleme sürümü) aktif durumda.

Bununla beraber, Filmler&TV uygulaması için bazı küçük değişiklikler ve düzeltmeler de yapılmış durumda ve tüm Windows 10 kullanıcıları bu düzeltmeleri almış durumdalar...

Okuyucu Yorumları