Windows 10'da ARM64 Bilmecesi Çözülmüyor!

Microsoft yaptığı açıklamada, UWP için ARM64 desteği hakkında söyleyecek hiç bir şeyi olmadığını belirterek herkesi şaşırttı!

Windows 10'da ARM64 bilmecesi!

Microsoft'un dün gerçekleştirdiği Community Standup'ta konuşma yapan Kevin Gallo, yakında gelecek olan Windows 10 Fall Creators Update SDK ve diğer konular hakkında konuştu. UWP (Evrensel Windows Platformu) için ARM64 desteğinin ne durumda olduğu sorusuna Gallo'nun bir cevabı yoktu.

"Şimdilik bunun için bir destek açıklamadı. Durumu değerlendirip hakkında düşünüyoruz, ancak şimdilik paylaşabileceğim bir herhangi bir şey yok."

2015'te Microsoft'un Lumia 950 ve 950 XL'yi piyasaya sürmesinden beri Windows 10 Mobile çalıştıran 64-bit ARM cihazların olduğunu biliyoruz, ama bu cihazlar işletim sisteminin 32-bit sürümünü kullanıyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Ignite konferansında ARM64 desteğinin ne zaman geleceği sorulmuştu, ancak o zaman piyasada bulunan Windows telefonların hiç biri 4GB'tan fazla belleğe sahip olmamasından dolayı buna gerek olmadığı söylenmişti.

Ancak şimdi x86 uygulamaları çalıştırabilen ARM tabanlı bilgisayarlar geliyor ve işletim sistemlerinde ARM64 elementleri taşıyacaklar. Doğal olarak, geliştiriciler ARM64 içinde UWP uygulamaları derlemeyi umuyorlar.

Windows ARM PC'lere sadece bir kaç ay kalsa da, Microsoft hala Windows 10 SDK'ye ARM64'tün ne zaman geleceğini açıklamıyor. Desteğin eninde sonunda geleceği kesin, ama görünüşe bakılırsa bu yakın bir zamanda gerçekleşmeyecek.

Okuyucu Yorumları