Windows 10'da Giriş Ekranının Görüntüsünü Alın!

Windows 10'da giriş ve kilit ekranlarından nasıl ekran görüntüsü alabilirsiniz? Açıkladık!

Giriş ekranının görüntüsünü alın!

Neden Windows 10'un giriş ekranının ekran görüntüsünü almak isteyesiniz? Mantıklı bir soru. Ne de olsa işletim sisteminin pek ilginç ekranlarından biri olduğu söylenemez.

Ama aslına bakacak olursanız bunun gerekmesi için çokça sebep var. Belki de bir reklamın hileli satış taktikleriyle ilgili Microsoft'a Twitter'da şikayette bulunmak için ekran görüntüsü alacaksınız. Ya da gördüğünüz çok güzel bir fotoğrafı yakalamak istiyorsunuz. Ya da Windows'la ilgili bir nasıl-yapılır makalenizde ekran görüntüsüne ihtiyacınız olabilir.

Sebebi her ne olursa olsun, bunu yapmak sadece Windows + Print Screen (veya Alt + Print Screen) tuşlarına basmak kadar kolay değil. Bu işe yaramaz. Ama bir yolu var. Aşağıdaki adımları uygulayarak Windows 10'da giriş ve kilit ekranlarının görüntüsünü alabilirsiniz.

Kilit Ekranı: Tek Tuş Numarası

Windows + Print Screen'e basmak kadar kolay değil demiştik. Aslında, daha da kolay! Giriş veya kilit ekranının bir kopyasını almak için tek yapmanız gereken Print Screen'e basmak. Başka hiçbir tuşa basmanıza gerek yok. Print Screen'e basmak görselin bir kopyasını panoya saklayacak. Sonrasında Microsoft Paint veya alternatif bir resim programında Ctrl + V tuşlarına basarak yapıştırabilirsiniz.

Giriş Ekranı: Üçüncü Parti Uygulaması

Giriş Ekranı: Üçüncü Parti Uygulaması

Kullanıcı giriş ekranının görüntüsünü almak istiyorsanız, bunu yapmak birazcık daha zor. Print Screen işe yaramayacak çünkü henüz giriş yapan bir kullanıcı yok.

Bunun yerine Ease Of Access Replacer'i indirin.

Ease of Access Replacer, Ease of Access ikonuna yeni bir işlev ekliyor. Sadece LogonScreen Screenshot'a tıklayarak ekran görüntüsü alabilirsiniz.

İndirin: Ease of Access Replacer

Okuyucu Yorumları