Windows 10'da Klasörlere Erişim Sorunu Nasıl Çözülür?

Windows 10 üzerinde bazı klasörlere tıkladığınızda "erişim engellendi" hatası alıyorsanız, işte bunu çözmenin yolu!

Windows'ta erişim sorununa son!

Windows'un kendi bilgisayarınızda bir klasöre erişiminiz olmadığını söylemesi her zaman ilginç bir olaydır. Bazen, bir klasöre girmeye çalıştığınızda Windows, Access Denied (Erişim Engellendi) hatası ile size izin vermeyebilmekte.

Tabi ki eğer bilgisayarınızda yönetici değilseniz, korumalı dosyalara veya diğer kullanıcıların dosyalarına giriş yapmaya çalışırken bu hatalar ile karşılaşmanız mümkün. Ancak yönetici iznine sahipseniz ve hâlâ bu hatalar ile karşılaşıyorsanız, bunun için de bir çözüm var.

Öncelikli olarak dosya gezginini açarak erişim sağlamaya çalıştığınız dosyanın olduğu alana giderek sağ tıklamanız ve Özellikler seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Karşınıza çıkan ekranda Güvenlik sekmesine geçerek aşağıda bulunan Gelişmiş seçeneğini tıklarsanız, klasörün "sahibini" belirten ve muhtemelen yanında şu andaki sahibin gösterilemediğine dair bir uyarı olan bir yazı ile karşılaşacaksınız. Burada Değiştir bağlantı tuşunu tıklayarak, dosyanın sahibini değiştirebilirsiniz.

Daha sonra dosyaya erişim hakkına sahip olmasını istediğini kişi veya grupları seçtikten sonra bu kişilere vermek istediğiniz izinleri seçebiliyorsunuz.

Son olarak da Gelişmiş Ayarlar penceresine geri dönerek, "Bu ayarları tüm alt klasörlere uygula" kutusunu tıklarsanız, bu ayarları klasörün içerisindeki her bir birim için tekrarlama zahmetinden kurtulmaktasınız. Değişen ayarları onayladıktan sonra da herhangi bir erişim sorunu ile karşılaşmamanız gerekiyor.

Okuyucu Yorumları