Windows 10'dan İkinci Ekran Kontrol İşlevi!

Windows 10'un yeni önizleme yapısı, PC ve tabletiniz için yepyeni bir dünyanın kapısını açıyor!

Windows 10 artık bunu da yapacak!

Windows 10'un yeni önizleme sürümü, bir "sanal touchpad" ile geldi. Sanal touchpad'in işlevi, Windows'lu tabletinize bağladığınız ikinci ekranı fareye gerek kalmadan yönetmenize izin vermek.

Microsoft'un blog gönderisine göre tableti bir başka monitöre veya TV'ye bağladığınızda, İşlem Merkezi'ni açıp "Yansıt" seçeneğini kullanarak ekranı genişletebiliyor ve bunun ardından görev çubuğundaki sanal touchpad'i kullanarak, ikinci ekranı kontrol edebiliyorsunuz. Normal touchpad'lerde olduğu gibi ekrandaki geniş alanı kullanarak işaretçiyi hareket ettirebiliyor, alt taraftaki iki düğmeyle sol ve sağ tıklamayı kontrol edebiliyorsunuz.

Windows'u test eden kullanıcılara Fast Ring kanalında yayınlanan yapı 14965, Yapışkan Notlar uyulamasına daha fazla dil desteği eklerken, arayüzü biraz daha iyileştiriyor ve Geri Al/Yinele performansıyla ilgili sorunları çözüyor. Windows Ink Workspace'te bazı ince ayarlamalar yapılırken, açı ölçeri artık fare çarkı yoluyla genişletip daraltabiliyorsunuz.

Sketchpad ise artık daha hızlı yükleniyor; bu sayede bolca mürekkep kullandığınız bir çizim çabucak açılıyor. Yapı içerisinde başka genel onarımlar da bulunuyor.

Okuyucu Yorumları