"Windows 10'u Microsoft öldürüyor!"

PC ve cep devi, Windows Phone'un önündeki en büyük engelin, Microsoft'un kendisi olduğunu söylüyor!

"Windows 10'u MS öldürüyor!"

Lenovo'nun yeni bir Windows Phone ortağı olarak ilk kez açıklanmasının üzerinden yaklaşık 17 ay geçti ancak firma, Microsoft'un mobil işletim sistemini kullanan bir ürün sunmuş değil. Bu şekilde bakıldığında, Lenovo'nun geçtiğimiz yıl satın aldığı Motorola'nın da yeni bir Windows telefon üretmesi çok olası gözükmüyor ancak firma, bu olasılığı tamamen silmiş değil.

Lenovo'nun yardımcı başkanı ve Kuzey Avrupa genel yöneticisi David McQuarrie'nin V3'e söylediğine göre, PC'ler için Windows 10'a özellikle kurumsal müşterilerden "şaşırtıcı" bir ilgi söz konusu. Ancak konu Motorola ve Windows Phone olduğunda, açıklamalar şimdilik pek iç açıcı görünmüyor.

McQuarrie'nin Windows Phone sorusuna cevabı, firmanın hangi platformları sunmayı planladığını halen tartıştığı yönünde oldu: "Tabletler, bilgisayarlar ve sunucular için devasa bir Microsoft ortağıyız ve ekosistemi incelemeye devam ediyoruz. Eğer mantıklı bulursak, bir Windows Phone üretebiliriz."

Başka bir deyiş ile Windows 10 Mobile ile çalışan bir Motorola telefonun üretilmesi mümkün olabilir ancak McQuarrie'nin açıklamasında bulunan diğer cümleler, bunun çok da yüksek bir olasılık olmadığını gösteriyor.

McQuarrie, Android'in market varlığından dolayı en mantıklı şeyin Android üzerine odaklanmak olduğunu belirtirken, Microsoft'un kendisinin de bir Windows telefon üretme ihtiyacını azalttığını sözlerine ekliyor: "Microsoft'un Office uygulamalarını Android üzerinde bedava olarak sunması, Windows PC ve Android cihazlar arasındaki farkı ciddi bir şekilde azalttı."

Artık bir Android telefon ve Windows dizüstü bilgisayar kullanırken, bütün Office belgelerini bir Microsoft uygulaması ile telefonunda açabildiğini söyleyen McQuarrie, telefonunun Windows Phone olmamasının öneminin kalmadığını belirtmekte.

Gerçekten de Microsoft'un, yazılımlarını bütün platformlara sunma çabasının, Windows Phone'ların sadece alınmasını değil, üretilmesini de engelliyor olması söz konusu gibi görünüyor. Office, OneDrive, SmartGlass, Skype ve daha fazlası hem iOS hem de Android üzerinde mevcut ve Microsoft, bu cihazların kullanıcıları için bir de Phone Companion uygulaması sunarak, bilgisayarlarındaki Windows 10 ile rahat çalışmalarını sağlamakta.

Okuyucu Yorumları