Windows 10'un Reklamları Dosya Gezgini'ne Girdi!

Başlat menüsü ve kilit ekranından sonra Windows 10'un reklam gösterdiği yerler arasında bu çok popüler program da eklendi!

Windows 10, reklama doymuyor!

Windows 10'un işlevleri ve pencereleri arasında dolaşırken ara sıra reklama rastlamak bizi şaşırtmıyor. Ancak nadiren yaşadığımız bu durum, ExtremeTech'in keşfine göre artık daha sık gerçekleşiyor.

Sitenin keşfine göre Windows 10'da reklam gösterilen işlevlerin arasına Dosya Gezgini de eklendi. Reklam, Microsoft'un OneDrive depolama hizmetini tanıtıyor ve ücretli bir Office 365 abonesi olduğunuzda ne kadar boş alan elde edeceğinizi gösteriyor. Microsoft bunların reklamdan çok faydalı birer hatırlatıcı olduğunu düşünüyor olabilir, ancak bazı kullanıcıların aksini düşüneceğinden şüphe yok; özellikle ekranın önemli bir kısmının bu yazıyla kaplandığına bakarsak.

Windows 10'un Reklamları Dosya Gezgini'ne Girdi!

Başta da söylediğimiz gibi bu, Windows 10'un içinde gördüğümüz ilk reklam değil. Microsoft'un kilit ekranına, Başlat menüsündeki kutucuklara reklam eklediğini biliyoruz ve yeni bir söylenti, önümüzdeki ay çıkmasını beklediğimiz Creators Update'in "Paylaş" ekranına yeni reklamlar ekleyeceğini iddia ediyor.

Neyse ki diğer reklamlarda olduğu gibi, Dosya Gezgini'ndeki reklamı da devre dışı bırakabiliyorsunuz. ExtremeTech'e göre Görünüm > Seçenekler yolunu izleyip "Eşitleme sağlayıcısının uyarılarını göster" kutucuğunun işaretini kaldırmanız yeterli. Ancak bunu yaptığınızda OneDrive ile ilgili bu tür tüm uyarıların devre dışı kalacağını belirtelim.

Okuyucu Yorumları