Windows 10'un SmartScreen'i güncellendi!

Microsoft, Edge ve IE11'in en önemli güvenlik mekanizmasına yeni yetenekler ekledi!

SmartScreen'e yeni yetenekler

Microsoft, kendi web tarayıcılarında kullandığı güvenlik mekanizması SmartScreen'i güncellediğini duyurdu.

Windows 10'la yüklü gelen web tarayıcıları Internet Explorer 11 ve Microsoft Edge, kullanıcıları olta saldırılarından ve zararlılardan korumak üzere SmartScreen filtreleme teknolojisinden faydalanıyor. Yeni sürümüyle birlikte SmartScreen, kullanıcıları "drive-by" saldırılarından da korumaya başlıyor.

Drive-by saldırılarına maruz kalmak için yalnızca web sayfasını ziyaret etmeniz yeterli oluyor. Normalde zararlıları genellikle indirip çalıştırmanız gerekiyor, ancak drive-by saldırılarında herhangi bir etkileşimde bulunmanıza gerek kalmadan kurban haline gelebiliyorsunuz. Microsoft, güncellenen SmartScreen'in sıfırıncı gün açıklarına karşı koruma sağladığını da ekliyor.

Firmaya göre yeni drive-by koruması, bir senedir farklı kaynaklardan toplanan verilerin sonucunda ortaya çıkarıldı. Bu kaynaklar arasında Bing, Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET), Internet Explorer, Microsoft Edge, SmartScreen ve Windows Defender var.

SmartScreen'de kullanıcı deneyimine yönelik geliştirmeler de var. Örneğin zararlı kod, bir web sayfası içerisindeki bir çerçevedeyse, artık tüm web sayfası değil, yalnızca sözkonusu çerçeve engelleniyor.

Okuyucu Yorumları