Şaşırtan Windows gerçeği: Konu iş bilgisayarları olduğunda, Windows 11 Windows XP'yi yakalayamıyor!

İş bilgisayarlarına odaklanan yeni bir rapora göre, Microsoft'un en yeni işletim sistemi Windows 11 kullanan sistemlerden daha fazla sayıda Windows XP çalıştıran bilgisayar bulunuyor...

Şaşırtan gerçek: Windows XP, Windows 11'den daha fazla kullanılıyor

Yapılan yeni bir araştırmada, iş alanında kullanılan bilgisayarların yüzde 1,71’inde halen Windows XP kullanıldığı ortaya çıktı. Aynı grupta, Windows 11 yüklenmiş bilgisayarların oranı ise sadece yüzde 1,44’te kaldı.

Bu, altı ay önce yayınlanmış bir işletim sistemi için düşük bir rakam gibi görünüyor, ancak yine de yukarı doğru bir harekete işaret ediyor. Zira Windows 11’in iş bilgisayarlarındaki pazar payı bu yılın başlangıcında sadece yüzde 0,52 idi.

Windows 11’e geçişi engelleyen en büyük faktör, bilgisayarların Windows 11’in asgari sistem gereksinimlerini karşılamaması. Test edilen bilgisayarların yüzde 55’inin Windows 11 ile uyumlu olmadığı ortaya çıktı. Aslında hem Windows 7 hem de Windows 8 şu anda Windows 11’den daha popüler. Tahmin edilebileceği gibi, en popüler işletim sistemi, bilgisayarların yüzde 80,3’ünde kullanılan Windows 10.