Windows 11'i şimdi de 23 yıllık Windows 2000'e dönüştürdüler

Windows 11’in görünümünden memnun olmayanlar ve bir nedenle Windows 2000'i özleyenler... Artık son Windows'u Windows 2000'e dönüştürme şansına sahipsiniz.

Windows 11'i şimdi de Windows 2000'e dönüştürdüler

Windows 11, Windows 10'a kıyasla masaüstü ortamını epey değiştiriyor. Ancak bazı kullanıcılar zamanda geriye gidip eski haliyle Windows kullanmak istiyor olabilir. Bu kullanıcılar için artık bir seçenek daha var.

Windows 11’in görünümünü çeşitli modlarla değiştirmek mümkün, ancak yeni bir çaba Windows 11 kurulumunuzu Windows 2000 gibi görünecek şekilde dönüştürüyor ve Clippy gibi bazı eski uygulamalar ve arayüz öğeleriyle dikkat çekiyor.

Eski arayüze dönmek için öncelikle StarDock WindowBlinds uygulamasını kurmak gerekiyor. Bu uygulama Windows arabirimini çok farklı şekillerde değiştirmenize imkan veriyor. Bu Windows 2000 teması da arabirimi tamamen eski Windows 2000’e dönüştürüyor. Sadece arabirim değil, eski Windows uygulamalarını da sisteme tekrar yüklüyor. Bunların arasında en belirgin olanları Internet Explorer 5.5 ve Microsoft Office 2000. Office 2000 ile birlikte Clippy adlı ekran asistanı da geliyor ancak bildiğimiz gibi bu asistanı birçok kullanıcı sevmiyordu.

Tüm bu şeylerin çalışması için harcanan çaba etkileyici ve ExoGeniVI'nin Reddit'te projeyi gösteren başlıkta belirttiği gibi, bu uygulamalar gerçekten çalışıyor. Örneğin Internet Explorer 5.5 bazı web sitelerini gayet iyi yüklüyor. Bununla birlikte, ciddi kullanım için tavsiye edilmiyor. Ne de olsa Internet Explorer 5.5’te tonla güvenlik açığı bulunuyor.