iOS ve Android'de bulunan bu özellik, Windows 11 masaüstüne geliyor

iOS ve Android gibi mobil işletim sistemlerinde uzun zamandır bulunan bu özellik, şimdi de Windows 11 masaüstüne geliyor.

Windows 11'e iOS ve Android özelliği geliyor

Microsoft, Windows 11 kullanıcılarına masaüstünü organize etmenin yeni bir yolunu sağlıyor. Yakın zamanda bir Microsoft etkinliği sırasında sunulan bir tanıtım videosunda açıklandığı gibi, şirket, bu yılın başlarında Başlat Menüsü için yaptığı değişikliği yaparak, uygulama klasörlerini de Windows 11 masaüstüne getirecek.

Uygulama klasörleri yıllardır iOS ve Android'de kullanılıyor. Büyük ihtimalle Windows 11 masaüstünde de aynı şekilde çalışacak ve Windows 11 kullanıcılarının uygulama kısayollarını tematik gruplar halinde toplayarak masaüstündeki dağınıklığı gidermelerine olanak tanıyacak. Ancak bu özelliğin Windows 11 kullanıcılarına yayılması hemen değil, belli bir süre sonra gerçekleşecek.

Bu özelliğin, uzun zamandır beklenen Windows 11 22H2 güncellemesi ile gelmeyeceği, daha sonra başka bir güncelleme ile kullanıma sunulacağı söyleniyor. Bununla birlikte, yeni işlevsellik sonunda hayata geçtiğinde, masaüstlerini bir dizi dosya, uygulama ve diğer varlıklarla doldurmuş büyük bir kullanıcı kitlesi için çok faydalı olacağı düşünülüyor. Yeni klasörler oluşturmak, tıpkı iOS veya Android'de olduğu gibi, bir uygulamayı diğerinin üzerine sürüklemek kadar basit olacak.