Microsoft'tan beklenen açıklama geldi: Windows 11 yayılmaya hazır!

Microsoft Windows 11’in artık geniş yayılıma hazır olduğunu açıkladı. Herkes, Windows Update üzerinden işletim sistemini güncelleyebilecek...

Windows 11 için beklenen gün geldi

Windows Health Dashboard belgelerine göre, Windows 11 artık geniş dağıtım için hazır. Bu da her kullanıcının Windows Update aracılığıyla Windows 11'i indirip yükleyebileceği anlamına geliyor. Microsoft, mümkün olduğunca çok sayıda kullanıcı için sorunsuz ve istikrarlı bir yükseltme deneyimi sağlamak için bunu genellikle birkaç aylık bir süreç içerisinde tamamlıyor.

Bunun anlamı şu: Microsoft, Windows 11’in artık herkese ulaşabilecek durumda olduğunu söyledi ve uygun olan tüm bilgisayarlara Windows Update üzerinden yüklenebileceğini açıkladı açıkladı.

Ancak, 2015’te yaptığı gibi, kullanıcıları yeni işletim sistemine geçmeye mecbur tutmayacak. Bunun yerine, yeni işletim sistemi seçimlik olarak bir kenarda duracak. İsteyen kullanıcılar terfi edecek, istemeyen ise Windows 10 kullanmaya devam edecek. Windows 10 desteği üç yıl boyunca aktif olacak.

Bilgisayarınız Windows 11’in sistem gereksinimlerinin tümünü karşılıyor olsa da, Windows 11’e terfi etmeniz mümkün olmayabilir. Eğer bir uygulama veya sürücüde bir hata tespit edilirse, etkilenen sistemler geçici olarak “uyumsuz” olarak işaretleniyor ve ilgili soruna bir çözüm bulunana kadar o bilgisayarın Windows 11’e terfi etmesi engelleniyor.