Windows 11'de gizemli güncelleme hatası: 0xc1900101 hatası nedir, çözümü ne?

Windows 11'de gizemli güncelleme hatası: Kullanıcıların karşılaşmaya başladığı 0xc1900101 hatası tam olarak nedir? Bu hatayı alanalar ne yapmalı?

Windows 11'de gizemli güncelleme hatası

Windows 11 kullanıcıları, işletim sistemini güncellemeye çalışırken bir hatanın ortaya çıktığını, hatanın nedenini pek açıklamayan, bilgi vermeyen bir uyarı ile karşılaştıklarını bildirmeye başladı ve Microsoft, bu hatayı yakından takip ediyor gibi gözüküyor.

0xc1900101 hatası nedir?

Windows Latest, güncellemeye çalışırken bazı kişilerin 0xc1900101 hata kodu ile karşılaştığını ve işletim sisteminin sorunun nedeni hakkında daha fazla ayrıntı vermeden önceki yapıya geri döndüğünü bildiriyor.

Görünüşe göre bu hata, çoğunlukla Windows 11'in önizleme yapılarında gerçekleşiyor ve Windows Latest’in bildirdiği üzere başka hata kodlarıyla da karşılaşılıyor. Ancak yukarıda bahsedilen hata Microsoft'un Geri Bildirim Merkezi'nde en sık görülen ve bildirilen hata olarak öne çıkıyor.

Microsoft, genel bir hata olarak nitelendirdiği hatayı doğrulamış durumda ve yakından izlediğini söylüyor.

Şirket, etkilenen bir kullanıcıya şunları tavsiye ediyor: "Bunu bildirmek için zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz - hata kodu 0xc1900101, bir güncelleme başarısız olduğunda ve herhangi bir nedenle geri alındığında görüntülenen genel bir hatadır. Bu, yakından izlediğimiz bir alandır ve hangi yapıya yükseltmeye çalıştığınıza ve kurulumunuza bağlı olarak farklı temel nedenlere sahip olabilir."

Yani bu hata ile karşılaşanların nasıl bir çözüm uygulayabilecekleri konusunda kesin bir tavsiye verilmedi, ancak Microsoft, kullanıcıların en son önizleme yapısına güncellemeyi denemeleri gerektiğini söylüyor…