Windows 11'de kuruluma gerek kalmadan oyun oynama dönemi başlıyor

Microsoft, Windows 11'de Microsoft Store'dan indirmeden ve kurmanıza gerek kalmadan oynayabileceğiniz oyunlar ekleyeceğini duyurdu. İşte "Instant Games" hakkında bilinen tüm detaylar.

Windows 11'de kuruluma gerek kalmadan oyun oynama dönemi başlıyor

Windows 11'deki Microsoft Store, oyunları indirip yüklemenize gerek kalmadan denemenizi sağlayan kullanışlı yeni bir özelliğe kavuşmak üzere. Peki bu yenilikçi özellik sevilmeyen uygulama mağazasını daha popüler hale getirmeyi başarabilecek mi?

Microsoft Store, hem ücretli hem de ücretsiz olarak indirilebilen oldukça geniş bir oyun kütüphanesine sahip. Ancak, bir oyunu indirmeden ve yüklemeden önce oyunu ön izleme özelliğinden yoksundu. Neyse ki bu durum bazı oyunlar için değişmek üzere, zira Microsoft artık kullanıcılara belirli oyunları Microsoft Store'da anında, kuruluma gerek kalmadan oynama şansı vermeye hazırlanıyor.

"Instant Games" kısa, oynaması kolay ve ustalaşmak için çok fazla çaba gerektirmeyen oyunlar ve Microsoft Store'da Oyun sekmesine tıkladıktan sonra en alta kaydırarak bulabileceğiniz 'Koleksiyon' bölümünde yer alacak.

Henüz mağazada oynanabilir bir "Instant Games" yok, ancak oynanabilir olduğunda "İndirmeden oynanabilen ücretsiz oyunlar" adlı bir koleksiyon altında yer alacak. Windows Latest'e göre, Instant Games turuncu bir şimşek logosuyla gösterilecek.