Windows 11'e sürpriz bir yenilik daha geliyor: Bağlantı ve dosya paylaşımını kolaylaştıracak QR kod oluşturucu

Windows 11 işletim sisteminin Beta sürümünde sürpriz bir yenilik daha keşfedildi: Yeni bir QR kod oluşturucu...

Windows 11'e sürpriz bir yenilik daha geliyor

Microsoft genel olarak Windows 11'e getireceği yeni özellikleri, Beta ya da Önizleme sürümleri gibi daha kararlı kanallarda yayınlamadan önce Canary ve Dev sürümlerinde kullanıma sunuyor. Ancak bu defa şirket, nadir bir istisnai durum gerçekleştirdi. Beta Kanalında test edilmek üzere yayınlanan 22635.3420 derlemesi, bağlantı ve dosya paylaşımını kolaylaştıracak yerleşik bir QR kod oluşturucu içeriyor.

Bu yeni sürümden itibaren kullanıcılar, dosya veya bağlantı paylaşırken bir QR kod oluşturmak için "Bağlantıyı Kopyala" düğmesinin yanındaki özel düğmeyi kullanabilecek. Bu değişiklik, Windows PC'lerle pek de kullanıcı dostu olmayan iPhone'larda, bilgisayardan telefona bir şeyler aktarmayı çok daha kolay hale getirecek.

Özelliği hemen kullanmak isteyen kullanıcılar, Windows 11'i en son Beta Kanalına güncelledikten sonra Microsoft Edge'de "Windows paylaşım seçenekleri"ne tıklayarak QR kod oluşturucuya erişebiliyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, artık web sayfaları ve dosyaları sorunsuz bir şekilde paylaşmak için URL'ler ve bulut dosya bağlantılarına QR kod oluşturabilecek. Eğer siz de yeni özelliği Microsoft Edge'de denemek istiyorsanız, Edge araç çubuğundaki paylaş düğmesine tıklamanız ve "Windows paylaşım seçenekleri"ni seçmeniz yeterli.

Ayrıca 22635.3420 derlemesiyle Windows 11'in Paylaş penceresine gelen tek yenilik yerleşik QR kod oluşturucu değil. Microsoft, yanlışlıkla kapatmaları önlemek için iletişim kutusunun kapatılma şeklini de değiştirmiş durumda. Artık Paylaşım kullanıcı arayüzünden çıkmak için sağ üst köşedeki kapat düğmesine tıklamak gerekiyor.