Microsoft, Windows 11''i daha da "hareketlendiriyor": Sıra geldi widget'lara...

Microsoft, Windows 11'in göze hoş görünen hafif animasyonlarını şimdi bir alana daha taşımaya hazırlanıyor...

Microsoft, Windows 11''i daha da "hareketlendiriyor"

Windows 11'deki hafif animasyonlar, kullanıcının dikkatini dağıtmadan daha keyifli bir deneyim yaratabiliyor. Bunları, işletim sisteminin bildirim alanı, Windows Ayarları, Hızlı Ayarlar ve daha pek çok farklı köşesinde görebiliyorsunuz.

Ve şimdi Microsoft, bu tür daha fazla özelliği Windows 11'e eklemeye hazırlanıyor. En son Canary derlemesi, Windows Widget'larına animasyonlu simgeler getiriyor.

Microsoft, görev çubuğunda sürekli olarak bir kargaşa gözükmesinin odaklanmanıza yardımcı olmayacağının farkında ve bu yüzden Windows 11 üzerindeki animasyonlar, yalnızca Widget düğmelerinin üzerine geldiğinizde veya tıkladığınızda oynatılıyor.

Ancak dikkat çekici bir diğer nokta, animasyonların tamamının hareketi desteklemediği. Bazı animasyonlar, Microsoft tasarımcıları daha fazla animasyon çeşidi üretene kadar sabit bir şekilde bekliyor. Şu anda yalnızca birkaç hava durumu ve finans simgesi destekleniyor.

Windows Widget'ları için animasyonlu simgeler kademeli bir şekilde yayınlanıyor ve bu nedenle, 25324 derlemesi yüklendikten sonra tüm kullanıcılar bunları deneyemeyecek. Ancak ViVeTool sayesinde bu engeli aşmanız mümkün.

Elbette, her zaman olduğu gibi, ViveTool'u kullanmadan önce önemli verileri yedeklemenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca, erken Windows 11 yapılarında gizli veya deneysel özellikleri etkinleştirdikten sonra olası hatalar veya bozulmalar ile karşılaşabileceğinizi de unutmayın.

Hareketli widget'lar nasıl açılır?

Windows 11 yapı 25324'te animasyonlu Windows Widget simgelerini etkinleştirmek için yapmanız gerekenler oldukça basit:

  • GitHub'dan ViveTool'u indirin ve dosyaları kullanışlı ve bulması kolay bir klasörde açın.
  • Win + X tuşlarına basın ve Terminal'i (Yönetici) seçin.
  • Ctrl + Shift + 2 kısayoluyla veya pencerenin üst kısmındaki aşağı ok düğmesine tıklayarak Windows Terminalini Komut İstemi profiline değiştirin.
  • CD komutuyla ViveTool dosyalarını içeren klasöre gidin. Örneğin, ViveTool'u C:\Vive içine yerleştirdiyseniz, CD C:\Vive yazın.
  • vivetool /enable /id:42934589 yazın ve Enter'a basın.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.