Windows 11’in widget'ları için beklenen yenilik geliyor

Microsoft, kısa süre önce Insider Programı dahilinde kullanıma sunduğu Canary sürümü ile Windows 11 widget'larını sağa taşımanıza izin verecek. İsteyen kullanıcılar normalde sola hizalanmış widget'ları sağa taşıyabilecek.

Windows 11’in widget'ları için beklenen yenilik geliyor

Microsoft, Insider Programı dahilinde kullanıma sunduğu Canary kanalı için ilk güncellemesini kısa süre önce yayınlamış, hatta Insider Preview Build 25324 ile temiz kurulum yapmak isteyenler için ISO dosyalarını da paylaşmıştı.

En son Windows 11 Canary derlemesinde şirket, Windows widget'ları için birkaç iyileştirme sunuyor. Ancak bunların en önemlisi, hiç kuşkusuz widget ögelerini bir köşeden diğerine taşıyabilecek olmamız.

Windows 11'de Haberler ve İlgi Alanları özelliği görev çubuğunun sağ; hava durumu widget'ı ve periyodik bildirimler ise sol tarafında yer alıyor. Ancak şirket bunu değiştirmek istiyor ve geleneksel olarak sola hizalanmış widget'ları sağa taşımayı deniyor.

Neowin

Microsoft, Windows widget'ları için henüz yeni bir alan duyurmadı. Ancak, yeni versiyonu ViVeTool uygulamasını kullanarak deneyebilirsiniz. ViVeTool uygulamasıyla deneme yapmadan önce önemli verilerinizi yedeklemeniz gerektiğini hatırlatalım.

Windows 11 build 25324’te güncellenmiş widget'lar nasıl etkinleştirilir?

  • ViVeTool'u indirin ve dosyaları bulması kolay bir klasörde açın.
  • Win + X tuşlarına basın ve Terminal (Yönetici) öğesini seçin.
  • Ctrl + Shift + 2 kısayoluyla veya pencerenin üst kısmındaki aşağı ok düğmesine tıklayarak Windows Terminali Komut İstemi profilini değiştirin.
  • CD komutuyla ViveTool dosyalarını içeren klasöre gidin. Örneğin, ViveTool'u C:\Vive içine yerleştirdiyseniz, CD C:\Vive yazın.
  • vivetool /enable /id:42063280 yazın ve Enter'a basın.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.
  • Ayarlar > Kişiselleştirme > Görev çubuğu > Görev çubuğu davranışları'na gidin ve görev çubuğu hizalamasını sola ayarlayın.