Microsoft, Windows 11'in Dosya Gezgini'ni baştan aşağıya değiştirmeye hazırlanıyor

Yeni Windows 11 geliştirici sürümündeki ipuçları, Microsoft'un Windows 11 Dosya Gezgini'ni baştan aşağıya değiştireceğini gösteriyor.

Windows 11'in Dosya Gezgini baştan aşağıya değişiyor

Yeni yıl tatillerinin sona ermesi ile birlikte Microsoft, Windows 11 için Insider yapılarını yayınlamaya geri döndü.

En son Dev kanal yapısı 25272'de bulunan birçok önemli hata düzeltmesinin yanı sıra, bu güncelleme, şirketin arka planda neler üzerinde çalıştığına dair fikirler de veriyor. Bulunan ipuçları, Microsoft'un Dosya Gezgini ile yapacak daha çok şeyi olduğunu gösteriyor.

Kısa bir süre önce “Galeri” adlı yeni bir özellik sızmıştı. Bu özellik, yeni bir simgeye sahip olmasına rağmen “Resimler” ile büyük benzerlik gösteriyor olabilir. Galeri özelliğini şu anda etkinleştirmek mümkün, ancak, deneysel yapıların doğaları gereği kararsız olduğunu belirtmekte fayda var.

Microsoft, Galeri'nin yanı sıra Dosya Gezgini'nde birçok yeni özellik üzerinde de çalışıyor gibi gözüküyor. Yeni “önerilen içerik” klasör seçeneğiyle bu tür özelliklere göz kırpmış olabiliriz. Ancak, Twitter kullanıcısı ve Windows meraklısı FireCube'e göre bu, Dosya Gezgini'ne gelecek yeniliklerden sadece biri.

Görünüşe bakılırsa Dosya Gezgini için yeni bir ana sayfa olacak ve beraberindeki ayrıntılar bölmesinde Insights, Aktiviteler, Özellikler, İlgili dosyalar, Görüşmeler, Paylaşım durumu gibi yeni seçenekler bulunabilir.