Windows 7 kurtarıcı oldu!

Windows 7 sadece kullanıcılara Vista hüsranını unutturmakla kalmadı. İşte Windows 7'nin marifetleri.

Windows 7 kurtarıcı oldu!

Geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde PC satış rakamları pek de iyi gitmiyordu. Küresel ekonomik krizin bunda etkisi büyük olmakla beraber, en yaygın işletim sistemi olan Windows'un tutmayan Vista'sı da bu derde çare olamadı. Ama tüm zamanların en hızlı satan işletim sistemi Windows 7 bu kötü gidişatı değiştirmek konusunda etkisini hissettirmeye başladı.

Araştırma firması Gartner'ın 2010'un ilk aylarındaki durumları değerlendirerek hazırladığı rapor, bu yıl içinde PC satışlarının %22 oranında artacağını gösteriyor. Mart ayı itibariyle satışları 90 milyonun üzerine çıkan Windows 7'nin bu hareketlenmenin tek sorunlusu olmasa da, önemli etmenlerden biri olduğu bir gerçek.

Gartner'ın raporunda 2010 yılı satışlarının özellikle bireysel kullanıcıların artan talepleri ile şekilleneceği ön görülüyor. Raporda son kullanıcı bazında PC satışlarındaki artış oranının %30'lara varması bekleniyor. İşin kurumsal tarafında ise %15'lik bir artış bekleniyor. Kurumsal kullanıcıların 2011 ve hatta 2012'de de Windows 7'ye geçişi sürdürerek, sektördeki canlanmayı uzun vadede kalıcı hale getireceği tahmin ediliyor.

Okuyucu Yorumları