Windows 7'li PC'ler için son tarih belli oldu

Windows 8'i beğenmediniz ve Windows 7'li yeni bir PC almak istiyorsunuz... O zaman bu habere dikkat!

Windows 7 için son şans!

Windows 8.1 değil, Windows 7 yüklü bir bilgisayar satın almak istiyorsanız, kısa bir süre sonra, bunu sonsuza dek yapamayacaksınız. Microsoft'un güncellediği Windows lifecycle sayfasındaki bilgiye göre Windows 7 Home Basic, Premium ve Ultimate ön yüklü gelen bilgisayarlar için son tarih, 31 Ekim olacak.

Lifecycle sayfası daha önce tüm Windows 7 sürümlerini bir arada gösteriyor, SKU'ları ayırmıyordu. Şimdi ise Windows 7'nin tüketici sürümleri ve şirketlere yönelik Windows 7 ön yüklü sunulan sürümleri ayrılmış bulunuyor. Windows 8 Pro'lu yeni PC'ler için herhangi bir tarih verilmemiş olsa da sayfadaki bilgiye göre Microsoft, satış süresi bitmeden 1 yıl önce bu konuda bilgilendirme yapacak. Dolayısıyla Microsoft, Windows XP'li şirketlerin Windows 7'ye yükseltmeleri için onlara biraz daha zaman tanıyacak.

Windows 7'nin ayrı bir yazılım ürünü olarak satışı, yaklaşık 4 ay önce durdurulmuştu. Ancak HP gibi üreticilerin hala Windows 7'li PC'ler satması, işletim sistemine talebin olduğunu gösteriyor.

Okuyucu Yorumları