Windows 7 ve Windows 8.1 kullananlar dikkat: Sadece 1 haftanız kaldı!

Halen Windows 7 veya Windows 8.1 kullananlara önemli hatırlatma: Sadece 1 hafta kaldı!

Windows 7 ve 8.1’in sadece 1 haftası kaldı

Windows 7 ve Windows 8.1, 10 Ocak'tan itibaren güvenlik güncellemeleri ve teknik destek alamayacak. Yani Microsoft’tan, 1 haftadan daha kısa bir süre içerisinde bu iki eski işletim sistemine destek vermeyi resmi olarak durduruyor.

Bununla birlikte Microsoft’un tarayıcısı Edge de Windows 7 ve 8.1'i terk etmeye hazırlanıyor. Ama bu hazırlığı yapan tek büyük tarayıcı Edge de değil. Ekim ayında Google, Chrome'un Windows 7 ve 8.1 desteğini 7 Şubat'ta sonlandıracağını duyurmuştu. Her iki tarayıcı da bu cihazlarda çalışmaya devam edecek olsa da herhangi bir güncelleme alamayacak.

Geliştiricilerin web tabanlı içeriği uygulamalarına yerleştirmelerine olanak tanıyan araç olan WebView2 desteği de iki işletim sistemi için 10 Ocak'ta sona eriyor.

Geçen Ekim ayında 27 milyon Windows cihazıyla yapılan bir Lansweeper araştırması, Windows 11 çalıştırandan daha fazla XP, 7 veya 8 çalıştıran bilgisayar olduğunu ortaya koymuştu. Bu da, çok sayıda PC’nin, eğer Windows 11’e güncellenmediyse tehlike altında kalacağını gösteriyor.

Aslında Microsoft, 2020'de Windows 7 desteğinin sona erdiğini duyurmuştu. Hala güncelleme alan kullanıcılar, fazladan üç yıllık genişletilmiş güvenlik yamaları için ödeme yapanlar. Ancak artık onlar da yeni güncellemeleri alamayacak.

Windows 7 ve 8.1 çalıştıran bir cihazınız varsa, Windows 10 veya 11'i PC'nize indirmenin tam zamanı olabilir. Eğer PC’niz Windows 11’i desteklemiyorsa Microsoft, olası güvenlik sorunlarından kaçınmak için cihazı 10 Ocak'tan önce yenisiyle değiştirmenizi öneriyor.