Windows 7'ye geçmek için 7 iyi neden!

Hala Windows 7'ye geçmediniz mi? Eğer geçmediyseniz, işte geçmenizi sağlayacak 7 neden!

Windows 7 için 7 iyi neden!

Microsoft'un en son işletim sistemi Windows 7, daha çıkmadan önce bile iyi eleştiriler almıştı.

Çıktıktan sonra da, en hızlı yayılan Windows işletim sistemi olmayı başardı ve şu anda yüzde 10 pazar payını aşmış durumda.

Peki Windows XP'yi ya da Vista'yı bırakıp Windows 7'ye geçmek için iyi bir sebep var mı? Evet var, hem de en az 7 adet...

1. Gelmiş geçmiş en iyi Windows işletim sistemi

Kullananlara sormanız bile yeterli, Windows 7 bugüne kadar çıkan Windows işletim sistemleri içerisinde bütün yönleriyle en etkileyici olanı. Yeni bir bilgisayar alırken geriye dönmeye gerek yok; Windows 7 var.

Yeni bir çalışma ortamı!

Yeni bir çalışma ortamı!
Alışması çok kolay, getirisi büyük

2. Yeni görev çubuğu ve sıçrama listeleri

Windows 7'nin yeni görev çubuğu çok kullanışlı özelliklere sahip. Ama sadece bu değil, klasörler içerisinde de yer alan sıçrama listeleri, ekranı pencerelerle doldurmadan hızlı çalışma imkanı sunuyor.

3. Rafine tasarım ve arayüz
Windows Vista etkileyici bir görselliğe, Windows XP ise kullanımı çok daha kolay bir arayüze sahipti.

Windows 7 bu iki işletim sisteminin de güçlü yönlerine sahip. Vista gibi şık ama XP gibi kullanımı, öğrenmesi kolay.

Peki ya hız?

Peki ya hız?
Windows 7 uçuyor

4 Hız ve performans

Windows 7 güçlü görselliğine karşın çok hızlı çalışıyor. Eski sistemlerde bile yüksek performans veriyor. Ama şüphesiz Wİndows 7'nin gücü, yeni nesil donanımlarla ortaya çıkıyor.

Yeni teknolojiler, Windows XP'nin kullanamadığı donanım gücünün kullanılabilmesini sağlıyor. Üstelik sistem kaynaklarını Vista'dan daha iyi kullanarak akıcı bir kullanım sağlıyor.

5 Donanım sürücüleri ve güvenlik

Donanımların sürücüleri otomatik olarak yükleniyor. Bu özellik kusursuz olmamasına karşın, kullanıcıyı yeni bir kurulumdan sonra ekran başında saatler harcamaktan kurtarıyor.

Yarım saatte kurulan Windows 7, hemen ve hızla çalışıyor, üstelik XP'de olmayan güvenlik özellikleriyle bu ilk anlarda bile tehlikelerden koruyor. Dahası Vista gibi aşırı hassas bir UAC ile can sıkmıyor.

XP'den Windows 7'ye...

XP'den Windows 7'ye...
Geçiş kolay ve pek geri dönen yok

6. Geçiş çok kolay

Temiz format her zaman için en iyi geçiştir. Ama dosyalarınızı sonra düzenlemek istiyorsanız hemen Windows 7 kurabilirsiniz. Çift işletim sistemi kullanabileceğiniz gibi, bütün Windows XP dosyalarınızı farklı bir kurulum seçeneği ile Windows.old klasöründe de bulabilirsiniz.

Windows Vista ile uyumlu olduğu için, bütün uygulama ve ayarlarınızı geçişte otomatik aktarmayı seçebilirsiniz. Bu kurulum esnasında zaman alsa da başında oturup tek tek uğraşmanız gerekmez.

7. Windows XP Modu

Windows 7 çok uyumlu bir işletim sistemi. Eski XP uygulamalarını sorunsuz çalıştırabildiği gibi uyumluluk modları da sunuyor. Hatta yeni sürücüsü olmayan bazı donanımların XP sürücüleri de sorunsuz çalışabiliyor.

Bununla birlikte illa bir garantiniz olsun istiyorsanız Windows XP Mode bunun için var.

Okuyucu Yorumları