Windows 8 anketinden Microsoft'u üzecek sonuç

Windows XP'yi bir türlü yok edemeyen Microsoft için yeni bela belli oldu: Windows 7...

Windows 8'e Windows 7 şoku!

Bağımsız bir Windows 8 destek web sitesinin yaptığı anket, Microsoft'u pek de memnun etmeyecek sonuçlar elde etti. Bunlardan en kötüsü, Windows 8 kuran kullanıcılarının yarısının hala Windows 7'yi tercih etmesi.

Forumswindows8.com'un 50.000 etkin Windows 8 kullanıcısı arasında yaptığı ankete göre kullanıcıların yüzde 53'ü hala Windows 7'yi tercih ediyor. Windows 8'i tercih edenlerin oranı ise sadece yüzde 25. Kullanıcıların Windows 8'in yeni özelliklerinden hangisini sevdikleri sorulduğunda ise hızlı açılma ve kapanma yüzde 56 ile birinci gelmiş. Kolay yüklenme yüzde 50 ile ikinci sırada yer alırken, Internet Explorer 10 yüzde 35 ile uzak ara üçüncü olmuş.

Windows 8'in "Metro" arayüzü, sevilen yeni özellikler arasında sadece yüzde 22'lik bir oyla çok gerilerde kalmış. Windows 8'in diğer bir yeniliği olan "Charms" çubuğu, yüzde 13 ile favori özellikler arasında son sıralarda yer alıyor.

Kullanıcılara göre Windows 8'in giderilmesi gereken en önemli zaafiyeti fiyatı. Zira kullanıcılar, ilk bir kaç ay 39.99 dolara veya 69.99 dolara Windows 8'e geçebilecek olsalar da, promosyon süresi tamamlandığında fiyat 199.99 dolara çıkacak.

Okuyucu Yorumları