Windows 8'e 2013 için 5 öneri!

Yavaş başlayan Windows 8 macerasının 2013'de hızlanması için neler yapılmalı?

Windows 8'e 2013 önerileri!

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 8, Ekim ayından bu yana herkesin kullanımına açıldı. İşletim sistemi hakkında yapılan yorumlar karışık, onu çok beğenenler de var, değişikliklere alışamayanlar da. Windows 8'in 2013'te gücünü koruyabilmesi için bizce Microsoft'un bu 5 önerimize kulak vermesi gerekecek:

Windows RT'nin ne olduğu netleşmeli

Windows RT'li Surface, Microsoft Office gibi büyük bir yazılımı çalıştırabilecek kadar güçlüler. Ancak Windows RT, Windows 8'in kısıtlanmış bir sürümü ve tablet almak isteyen müşterilere bunu anlatmanız zor. Dolayısıyla Microsoft'un herhangi bir hamle yapmaması halinde Windows RT, başarısızlığa dönüşebilir.

Uygulamalar üzerinde daha çok durulmalı

Google, Android mağazasını yıllar içinde geliştirmiş olabilir ancak Microsoft'un şu an bu kadar geniş bir zamanı yok. Yetişkin bir işletim sistemi olan Windows, bilgisayarların çoğunda yüklü ve Microsoft'un elini son derece çabuk tutması gerekiyor.

Windows 8'de normal uygulamaları çalıştırabileceğiniz bir masaüstü modu da var, ancak Microsoft'un Metro arayüzünün üzerinde durduğunu düşünürsek, şu an işlerinizi tamamen Metro'ya aktaracak kadar iyi uygulamalar bulmanız mümkün değil.

Windows 8'li laptop'lara da bir "Surface" gerek

Windows 8'li laptop'lara da bir

Dönebilen ve melez cihazların da bir "Surface"e ihtiyacı var

Şart olmasa da Microsoft'un kendi tasarladığı bir melez veya dönebilen laptop, diğer üreticilerin Windows 8'li mevcut melez cihazlarına öncü olabilirdi. Şu an piyasada bulunan dev boyutlu tablet-laptop melezlerinin ne olduğunu tüketiciye açıklamak, güç olabilir.

Ayarlar kafa karıştırıyor

Microsoft'un ayarlar konusundaki karışıklığı giderecek bazı kararlar alması gerekiyor. Bazı ayarlar, Charm çubuğu altındaki Ayarlar'da bulunurken, bazıları masaüstü modundaki Denetim Masası'nda bulunuyor. Giriş ekranındayken bir ayarın adını yazarak onu bulmanız çok kolay, ancak Microsoft'un yeni kullanıcıların işini de kolaylaştırması gerekiyor.

Windows 8'i ilgi çeken bir hale getirmeli

Microsoft, Windows 8'deki sorunları çözse de bu, herkesin yeni işletim sisteminin farkına varması anlamına gelmiyor. Bu konuda iş Microsoft'un pazarlama birimlerine düşüyor. Nexus 7, Galaxy S3'de olduğu gibi 2013'de güçlü bir donanımla ortaya çıkmak, belki de iyi bir fikir olabilir.

Okuyucu Yorumları