Windows 8'e geçmek için birkaç neden

"Windows 8'e neden geçeyim" diyorsanız, bu yazımız aradığınız cevapları verebilir!

Windows 8'e neden geçelim?

Perşembe günü resmen tanıtılan Windows 8, bir önceki sürümü Windows 7'ye göre köklü değişikliklerle geliyor. Başlat menüsünü yeni Windows 8 arayüzüyle değiştiren ve masaüstünü arka plana gönderen Windows 8, bize görünmeyen alanlarda da çok sayıda geliştirmeyle geliyor. İşte Windows 8'e geçmenizi sağlayabilecek nedenlerden sadece birkaçı.

Yeni giriş ekranı

Windows 8'de Başlat menüsü yok, ancak onun yerini yeni giriş ekranı (eski adıyla Metro) alıyor. Giriş ekranının basit tasarımı, içerisinde dolaşmayı son derece kolay hale getiriyor. Windows 8'in giriş ekranı için de dokunmatik cihazlarla, fare çarkı ile veya touchpad'inizi kullanarak dolaşmak ve aradığınızı bulmak çok kolay. Arama yapmak için hiçbir şeye tıklamanıza veya dokunmanıza gerek yok, aradığınız şeyi yazmaya sadece başlamanız yeterli. Yine de bir Başlat menüsü görmek istiyorsanız, masaüstündeyken farenizi sol alt köşeye götürerek sağ tıklayabilir, Aygıt Yöneticisi, Görev Yöneticisi, Denetim Masası, Windows Gezgini, Güç Seçenekleri gibi önemli işlevleri içeren bir menüyü ekrana getirebilirsiniz.

Masaüstünde yapılan küçük geliştirmeler ise günlük işlerimizi daha kolay bir hale getiriyor. Örneğin Dosya Yöneticisi'nde Dosya menüsünü açarak sıkça erişilen konumların bir listesini görebiliyorsunuz.

Giriş menüsünü açarak sıkça kullanılan komutları bir Ribbon menüsü üzerinde görmeniz de mümkün.

Denetim masasını açmak mı istiyorsunuz? Farenizi sol alta götürün ve sağ tıklayın veya Win+X klavye kısayolunu kullanın. Sıkça kullanılan komutlardan oluşan bir menü karşınıza gelecek.

Arka planda yapılan geliştirmeler

Arka planda yapılan geliştirmeler

Arka planda yapılan geliştirmeler

Windows 8'in işleyişinde yapılan çok sayıda önemli geliştirme bulunuyor. Yeni grafik alt sistemi, tüm pencereleri ve metinleri çizmek için DirectX'den faydalanıyor. Böylece giriş ekranı içinde dolaşmak ve pencereleri sürüklemek, daha tepkisel bir hale geliyor. Internet Explorer 10 ve Office 2013'ün de daha hızlı olduğunu hissedeceksiniz.

Windows 8, yüzlerce yazıcı sürücüsünü saklamak yerine tek bir sınıf sürücüsü ile benzer yazıcıları destekliyor. Yazdırma işlerini takip etmenizi sağlayan arayüz de Windows 7'dekine göre daha basit.

Yeni Depolama Alanları işlevi, depolama cihazlarınızdaki boş alanları verilerinizi korumak üzere kullanabiliyor. Dosya Geçmişi işlevi ise yedekleme işini daha kolay bir hale getiriyor.

Sistem yenileme özelliği, Windows'unuza bir hasar geldiğinde ayarlarınızı ve uygulamalarınızı koruyarak onu baştan yüklemenizi sağlıyor. Sıfırlama özelliği ise PC'nizi bir başkasına satmadan önce tüm verilerinizi silerek Windows'u baştan yüklemeye yarıyor.

Windows 8'in ortak uygulama ekosistemi, tüm Windows 8 uygulamalarının (Metro uygulamaları) PC'lerde, tabletlerde ve hatta telefonlarda çalışabilmesini sağlıyor.

Okuyucu Yorumları