Windows 8, internet trafiğini birbirine kattı

Çıkalı henüz 2 hafta oldu ancak Windows 8, karşısında duran ilk rakibini alt etmeyi başardı!

Windows 8'in ilk zaferi!

Piyasaya çıkalı henüz iki hafta oldu ancak Windows 8 başarılı işler yapmaya devam ediyor. En çok kullanılan işletim sistemi olma yolunda hızla ilerleyen Windows 8, son olarak internet trafiğinde de sazı eline almaya başladı ve ilk rakibi Android'i geride bırakmayı başardı.

StatCounter'ın verilerine göre internete en çok giriş yapılan cihazlar sıralamasında Windows 8, Android'i geçmiş durumda. Sonuç elbette sürpriz sayılmaz, çünkü Android sadece mobil cihazlarda yaşarken, Windows 8 PC'lerde hüküm sürüyor. Ancak Windows 8'in henüz iki hafta önce piyasaya sürüldüğünü düşünürsek bu durum oldukça etkileyici.

Geçtiğimiz hafta Microsoft, yeni işletim sisteminin dördüncü gününde 4 milyon satış adedine ulaştığını açıklamıştı. StatCounter'ın verilerinden sonra bu rakamın daha da yükseklere çıktığı anlaşılıyor. Windows 8 için bir sonraki hedef şüphesiz iOS'u geçmek olacaktır. Üstelik Microsoft-News'e göre bu hedef kısa bir süre sonra gerçekleşecek. Bundan sonrası ise, asıl rakiplerini, yani eski Windows'ları ve MacOS'u geçmek olacak...

Okuyucu Yorumları