Windows 8, kutudan güvenli çıkıyor

Windows 8'in antivirüsü Windows Defender işini ne kadar iyi yapıyor? Ek bir yazılıma ihtiyaç var mı?

Sadece Windows 8 yeter mi?

Güvenlik alanında yok sayılamayacak geliştirmeler sağlayan Windows 8, bu konuda iyi işaretler vermeye devam ediyor. Antivirüs firması BitDefender, Windows 8'de yaptığı testlerde işletim sisteminin seçilmiş bu seneki zararlıların sadece 15'ine geçit verdiği anlaşıldı.

Windows Defender'ın geliştirilmiş sürümüyle donatılan Windows 8'in BitDefender'in en popüler 385 zararlıyla gerçekleştirdiği testte yüzde 85'lik bir engelleme oranına ulaşması, önemli bir başarı. Aynı testler Windows 7'de çalıştırıldığında ise zararlıların 262'si, yani yüzde 68'i sistemde çalışır hale gelebilmiş. Windows 7'deki oranın yüksek olmasının nedeni, onun Windows Defender'ın geliştirilmiş sürümüne sahip olmaması.

Testlerden Windows 8'in kutudan çıktığı haliyle daha güvenli olduğu sonucu çıkarılabilir. Ancak Windows 8'deki Windows Defender'ı kapattığınızda güvenlik seviyesi Windows 7 ile oldukça yaklaşıyor. Defender kapalıyken zararlıların yüzde 60.8'i, rahatça çalışabilmiş. Bir kısmı, çeşitli nedenlerle çalışmazken, sadece 7 tanesi Kullanıcı Hesabı Denetimi'ne (UAC) takılmış.

Okuyucu Yorumları