Windows Gerçekten Ölüyor Olabilir mi?

Microsoft'ta yaşanan yeniden yapılandırma, "Microsoft Windows'a olan inancını kaybetti" iddialarına yol açtı!

Windows ölüyor mu?

Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın çalışanlarına gönderdiği bir email ve şirket içindeki yeniden yapılandırma, firmanın Windows'a olan inancını kaybettiği yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Nadella, epostada firmanın yeni yapısını açıklarken özel bir Windows bölümünün olmayacağını söyledi. Bu, 1980'den beri bir ilk olacak. Firma daha önce de büyük yeniden yapılandırma aşamalarından geçtiği için bu tür bir haber, çok dikkat çekici olmayabilir. Ancak epostanın Windows hakkında söyledikleri ve söylemedikleri, dedikodulara yol açtı.

Değişiklikler kapsamında Windows'un geliştirilmesi, artık bulut ve yapay zeka takımı tarafından yönetilecek. Deneyimler ve Cihazlar adlı bir bölüm ise "Windows deneyimlerini yönetecek ve Windows yeniliklerini PC ve cihaz ekosistemiyle ortaklık içerisinde ilerletecek". Sadece Windows işletim sistemine ve Windows'lu cihazlara odaklanan "Windows ve Cihazlar Grubu" ise artık yok.

Değişiklikler, bulut teknolojilerinin ve yapay zekanın gelecekte Microsoft'un ana odak noktası olacağına işaret ediyor. Windows elbette bu vizyonun bir parçası ancak vizyonun kendisi değil. Bazıları, bunun büyük bir geri adım olduğunu düşünüyor.

Windows hala çok popüler bir işletim sistemi olsa da eskisi kadar popüler değil. Nadella, Kasım 2017'de 600 milyon cihazın Windows 10 ile çalıştığını açıklamıştı. Bununla birlikte Google'ın Android'i, aylık iki milyar kullanıcıyla en çok kullanılan işletim sistemi haline gelmiş durumda.

CHIP Online Yorumu

Bizce Windows'un öleceği iddiaları, senelerdir duyduğumuz PC'lerin öldüğü iddialarına benziyor, yani biraz abartılı. Android, Windows'tan çok kullanılıyor olsa da iş yapmak için çoğu zaman yeterli değil ve bu açıdan Windows'un yanına yaklaşamıyor. Microsoft bir teknoloji firması olarak kendini devamlı olarak yenilemek zorunda ve en son teknolojilerde öncülük yapmak için bazı alanlara Windows'tan çok eğilmek durumunda.

Okuyucu Yorumları