"Windows Mac'ten daha sağlam"

Ünlü hacker'dan Mac kullananları kızdıracak sözler: İşte hacker gözüyle Windows-Mac karşılaştırması.

"Apple'cılar çok cahil!"

Ünlü hacker Marc Maiffret, Mac kullanıcılarının bilgisayarlarının daha güvenli olduğuna yönelik övünmelerine, dalga geçerek yanıt verdi.

Apple hayranlarının güvenlik konusunda çok cahil olduğunu, markanın da güvenliğe önem vermediğini söyledi. Hack yarışmalarında Mac'leri kırmanın, güvenlik açığı keşfetmenin çok kolay olduğunu belirten Marc, Mac'in önemsenmediği için açıklarıyla çok fazla ortaya çıkmadığını belirtti.

Apple'ın ürünlerini Windows'tan daha güvenli olarak pazarlamasını, kullanıcıların virüslerden korkusu olmadığını belirtmesini çok yanlış bulan Marc "Mac'in kullanıcı kitlesi Windows kadar geniş olmadığı için" saldırı sayısının kıyaslandığında düşük kaldığını söyledi.

Apple'ın tek artısı...

Apple'ın tek artısı...
Mac'lerin pazar payı düşük

Microsoft'un güvenlik konusunda iyi çalıştığını ve Windows'un çok daha güvenli bir işletim sistemi olduğu belirten Marc, Windows'un çok önemli güvenlik açıklarını ortaya çıkartan bir isim.

Marc "Microsoft'un kod denetiminde Apple'dan daha iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum. Apple'daki güvenlik açıklarının sadece yüzeyini görüyoruz çünkü kimse Mac'leri ya da bu açıkları umursamıyor. Apple'ın kendisinde ya da geliştirme sürecinde özel bir şey yok.

Apple'ın güvenlikte tek artısı Unix temelli bir işletim sistemi kullanmaları ve kendileri için zaten hazırlanmış bazı özelliklerden yararlanmaları oluyor." dedi.

Okuyucu Yorumları