Windows Phone, bu ülkede iOS'u geçti!

Windows Phone, cep telefonu pazarı için önemli kabul edilen bu ülkede iOS'u geçmeyi başardı!

Windows Phone, iOS'u geçti!

Windows Phone satışları Avrupa ve Hindistan pazarından sonra Pakistan'da da yükselişe geçti. Microsoft mobil grup pazarlama başkanı Patrick Mercanton, Pakistan'da Windows Phone cihaz satışlarının Lumia 535 önderliğinde ciddi bir büyüme göstererek 2015 yılının ilk çeyreğinde yaklaşık 3 kat arttığını söyledi. Daha da önemlisi, ülkedeki Windows Phone satışları, iPhone satışlarını geçti. Bu da Windows Phone'un, Pakistan'da Android'in ardından ikinci platform olması anlamına geliyor.

Mercanton, bu durumun kendileri için çok büyük bir başarı olduğunu, Pakistan'ın Android ve iOS dışındaki üçüncü bir akıllı telefon platformuna büyük bir iştahla yaklaşmasının; Windows Phone gelişimini hızlandığını dile getirdi.

Uygun fiyatlı akıllı telefon üreten Nokia'nın, Asha modeliyle birlikte ülkede gayet başarılı bir grafik yakaladığını söyleyen Mercanton, Lumia 535 için oldukça zorlu bir mücadeleden sonra 100-150 dolar fiyat bandıyla dünya standartlarının üzerinde bir başarı yakaladıklarını söyledi.

Patrick Mercanton son olarak tüketicilerin Pakistan'da hızla akıllı telefona geçiş yapmakta olduğunu ve bu ülke vatandaşlarının çoğunun telefonda sadeliğe önem verdiğini belirtti.

Okuyucu Yorumları