Windows Phone kilit ekranına yeni yetenek!

Microsoft bu yeni patentle birlikte, Windows Phone'un kilit ekranına yeni bir yetenek kazandırabilir

Windows Phone'a yeni yetenek!

Microsoft'un akıllı telefonları için yeni bir patent aldığı ortaya çıktı. "Inconspicuous mode" olarak adlandırılan ve Göze Çarpmayan mod olarak çevirebileceğimiz bu mod ile Microsoft, akıllı ceplerine pek çok kullanıcının ihtiyacı olabilecek yeni bir mod kazandıracak. 13 Ocak günü Amerikan Patent Ofisi'nden geçmiş olan Microsoft'un bu yeni modu, kilit ekranına yeni bir özellik kazandırması hedefleniyor.

Microsoft, Göze Çarpmayan mod ile, kilit ekranına yeni bir özellik kazandıracak. Bu mod, özellikle cep telefonunun sizi ve çevrenizdekileri rahatsız edebileceği durumlarda devreye giriyor. Örneğin sinema veya tiyatro salonunda ya da toplantıda otomatik olarak bu moda giren akıllı telefonunuz, kilit ekranındayken ekran parlaklığını ayarlıyor, sesleri kısıyor ve çeşitli bildirimlerin geçici olarak kilit ekranına gelmesini engelliyor.

Göze Çarpmayan modu isterseniz kendiniz aktive edebiliyorsunuz. Ancak halihazırda takvim uygulamasıyla senkronize çalışan mod, böylece takvime girdiğiniz etkinlik zamanlarında aktif hale gelebiliyor. Bu sayede sinemaya girdiğinizde, cep telefonunuzu gayri ihtiyarı elinize aldığınızda ışığıyla çevrenizdekileri rahatsız etmenin önüne geçiliyor.

Microsoft'un bu modu bir sonraki büyük Windows Phone güncellemesinde yer vermesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları