Windows Phone'un çöküşünün suçlusu "bulundu"

Eski Microsoft yöneticisi, Windows Phone'un çöküşünün suçlusunu buldu: Kablosuz operatörlerin satış elemanları...

Windows Phone'un çöküşünün suçlusu "bulundu"

Birkaç yıl önce ortadan kalkan bir cep telefonu platformu olsa da, Microsoft'un Windows Phone'u son zamanlarda medyada çok fazla ilgi görüyor. Örneğin bu ayın başlarında, YouTube reklam engelleyici uyarılarını aşmak için bir Windows Phone web kullanıcı aracısı kullanabileceğiniz ortaya çıkmıştı.

Daha yakın bir zamanda, Microsoft CEO'su Satya Nadella verdiği bir röportajda şirketi yönettiğinden bu yana aldığı en zor kararlardan birinin "cep telefonu olarak adlandırdıkları şeyden" vazgeçmek zorunda kalmaları olduğunu söylemişti.

Nadella'nın bu açıklaması, eski Microsoft yöneticisi Brandon Watson'ın birkaç gün önce X hesabından bir yanıt vermesine neden oldu. Watson 2012 yılında şirketten ayrılana kadar Microsoft'un Windows Phone Geliştirici Deneyiminin başında görev yapıyordu.

Watson gönderisinde, Windows Phone'un çöküşünün en azından bir kısmı için genel olarak kablosuz iletişim operatörlerini ve özellikle de onların satış elemanlarını suçladı. Her zaman gündeme getirilen konulardan biri, Windows Phone'un iOS ve Android telefonların sahip olduğu uygulama desteğinden yoksun olduğu fikriydi.

Watson açıklamasında şöyle dedi: "Ne yazık ki, operatör mağazalarındaki satış elemanları bu yanıtı veriyorlardı ve o zaman oyun bitiyordu. Başlıca uygulamaların çoğuna sahiptik, ancak bir satış görevlisinin ilk 50'de kullandığı tek bir temel uygulamayı kaçırırsanız, o satış görevlisinden kaynaklanan dalgalanma etkisi gerçekten zorlu bir süreçti. Satış elemanlarının sayısı ve gerekli ilk 50 uygulamadan birinin Windows Phone platformunda olmama olasılığı düşünüldüğünde kombinatoryal matematik kontrolden çıktı."

Microsoft, Android tabanlı Surface Duo katlanabilir akıllı telefonlarla cep telefonu pazarına geri dönmeye çalışsa da yakın zamanda şirketten yeni bir akıllı telefon alabilecekmişiz gibi görünmüyor.