Windows Store ile Microsoft Store Birleşiyor

Artık direkt olarak Windows içinden Surface Laptop satın alabileceksiniz!

Store'a donanım ürünleri geliyor

Geçtiğimiz hafta Microsoft, işletim sisteminin test sürümünde Windows Store'un ismini Microsoft Store olarak değiştirmişti. Microsoft'un aynı isim altında bir web sitesi olması ve burada donanım ürünleri de satıyor olması akıl karışıklığına sebep olmuştu. Şimdiyse anlaşıldığı kadarıyla şirket gerçekten Microsoft Store'u ve tüm donanım ürünlerini Windows 10 içindeki mağazasına taşımayı amaçlıyor.

Yeni mağaza şimdilik genel kullanıma açık değil, ancak MSPoweruser'ın Windows 10 Insider Preview'da gördüğü kadarıyla, Windows Store ismi Microsoft Store olarak değişmekle kalmamış, ayrıca mağazanın tasarım ve renkleri de değişmiş ve donanım ürünleri de satışa sunulmuş durumda.

Tabii ki, eğer yeni mağazadan bir donanım ürünü almak isterseniz, örneğin yeni bir Surface Laptop, Windows Hello üzerinden kimliğinizi doğrulamanız gerekecek. Bu da tıpkı Microsoft Store'un web sürümü ile aynı.

Şimdilik bu mağazanın ne zaman Windows 10 içinde genel kullanıma sunulacağı belli değil, ancak tahminlere göre Windows 10 Fall Creators Update en muhtemel yayın tarihi olabilir.

Okuyucu Yorumları