Windows Store, Microsoft Store İsmine Geçiyor

Windows 10'un uygulama mağazasının isminde küçük bir değişiklik yapılıyor. İşte mağazanın yeni adı...

Windows Store'un ismi değişiyor!

Windows Store, Microsoft'un umduğu kadar ünlü olmasa da Windows 10 kullanıcıları için sürekli olarak gelişmeye ve iyileşmeye devam ediyor. Son birkaç ay içerisinde Windows Store'a Resident Evil 7 gibi AAA sınıfı oyunlar ve hatta Insider Preview'e bazı Linux distro'ları bile geldi.

Windows Store, Microsoft Store İsmine Geçiyor

Şimdi ise Redmond teknoloji devi Windows Store üzerinde bazı değişiklikler getiriyor, ama bunlar büyük oranda kozmetik yenilikler.

Twitter kullanıcısı Chris Fernandes tarafından paylaşılan bilgiye göre, Insider üyelerinden Release Preview halkasında olanlar için Windows Store'un ismi Microsoft Store'a dönüşmüş durumda. Türkçe Windows 10'da ise mağazanın adı muhtemelen Microsoft Mağaza olacak. Mağazanın simgesi de öncekine göre oldukça farklı görünüyor.

İşin akıl karıştırıcı kısmı ise, şirket zaten Microsoft Store adlı bir mağazaya sahip, ancak bu mağaza sadece Office 365 gibi yazılımları değil, Surface cihazlar ve Xbox konsolları da satıyor.

Belki de şirketin niyeti Windows Store ile Microsoft Store'u birleştirmektir. Şimdilik resmi bir bilgi yok ama eğer bu tahminler doğruysa, yeni Microsoft Store sayesinde Windows 10 içerisinden donanımsal alışverişler de mümkün olabilir.

Okuyucu Yorumları