"Windows Update Restored" web sitesi, eski Windows 95 ve Windows 98 bilgisayarlarınızı güncellemenizi sağlıyor

"Windows Update Restored" adlı topluluk tabanlı bir proje, Windows 95 veya Windows 98 gibi eski Windows sürümlerini güncellemeniz için size fırsat veriyor.

Artık Windows 95'i bile güncellemenizi sağlayan bir web sitesi var

Eğer bir yerlerde Windows 95, Windows 98 ya da XP yüklü eski bir bilgisayarınız varsa ve bu sistemlere yeni güncellemeleri yüklemenin bir yolunu arıyorsanız, "Windows Update Restored" adlı topluluk tabanlı yeni bir proje bunu yapmanıza olanak sağlıyor.

Aşağıdaki görüntüler, bu web sitesini ziyaret ettiğinizde güncellemeye nasıl devam edeceğinizi göstermek için kullanılan bir tanıtım videosundan alındı.

Site, eksik sertifikalar nedeniyle güvenli bir web sitesi olarak etiketlenmemiş. Güvenlikten bahsetmişken geliştirici, SSS bölümünde en güncel yamaları indirip yüklemeyi başarsanız bile, bunun gibi eski bir sistemin gündelik kullanım için yeterince güvenli olmadığı konusunda uyarıyor. Bu sadece Windows meraklıları için eğlenceli bir deney olarak düşünülebilir.

Hakkında sayfasında, geliştirici projenin amacının tüm Windows güncellemelerini sunmak olduğunu ve Wayback Machine tarafından derlenen dijital arşivler sayesinde bunun nasıl mümkün olduğunu açıklıyor.

Aşağıdaki resim çeşitli Windows Update web sitesi sürümlerinin uyumluluğunu gösteriyor. Şu anda, Windows Update v3.1(yani Windows 95, 98, NT 4.0 ve Windows ME) çalışan tek sürüm.

Eğer denemeye karar verirseniz, bunun resmi bir proje olmadığını unutmayın.