Windows Update'te Kafa Karıştıran Keşif!

Windows Update'in kotanızı tüketmeyi engelleyen mekanizması, Creators Update ile değişiyor mu?

Creators Update'ten geri adım (mı?)

Microsoft, yakında yayınlanması beklenen Creators Update ile Windows 10'da hoşumuza gidecek değişiklikler yapıyor; güncelleme ayarlarında bize daha çok denetim sunmak gibi. Ancak firma, "tarifeli bağlantılarla" ilgili geri adım atmış gibi görünüyor.

Windows 10, tarifeli bağlantılarda otomatik güncellemeleri ertelemeye yarayan bir işlev sunuyor. Bu sayede örneğin 4G üzerinden internete bağlıyken kotanızın Windows Update tarafından tüketilmesinden endişe duymadan, rahatça işinizi yapabiliyorsunuz. Ancak SuperSite Windows'un keşfine göre Windows 10'un en son önizleme yapısında (sürüm 15058) bu ayarla ilgili metinde bir değişiklik yapıldı.

Önceki metin şöyleydi: "Kullanılabilir güncellemeler, tarifeli bağlantılar dışında otomatik olarak indirilip kurulacak."

Ancak Microsoft, bu ayara şöyle bir metin eklemiş bulunuyor: "Bu durumda sadece Windows'un düzgün bir biçimde çalışmasını sürdürmesi için gereken güncellemeleri otomatik olarak indireceğiz."

Windows Update'te Kafa Karıştıran Keşif!

Bu önemli bir değişiklik, çünkü "bazı" güncellemelerin otomatik olarak indirilecek olması, veri kotası sınırlı olanlar için endişelere neden olabilir. Ancak bu metin, işlevin nasıl çalışacağını açıklamıyor ve hangi tür güncellemelerin indirileceği tam olarak anlaşılmıyor. Bu değişikliğin Creators Update'in final sürümünde kaldırılması da mümkün; bunu ancak bekleyerek görebileceğiz.

Sitenin Creators Update'te keşfettiği, daha olumlu bir değişiklik ise kablolu Ethernet bağlantısını "tarifeli" olarak işaretleyebilmeniz. Öncesinde sadece Wi-Fi bağlantısını tarifeli olarak seçebiliyordunuz.

Okuyucu Yorumları