Windows'lara Facebook darbesi!

Facebook'un yaptığı bir değişiklik, Windows ve Windows Phone'daki Facebook'u fena vuracak!

Facebook; Windows'u vurdu!

API'lar (Uygulama Programlama Arayüzü), yazılımların yeteneklerini genişleterek, onların diğer platform ve uygulamalarla iletişim kurmasına olanak tanıyorlar. Bu yüzden iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamada API'ların önemli rolü var. Herhangi bir firma, API'larını değiştirdiğinde ise onu kullanan diğer firmalar, zor durumda kalabiliyorlar.

Facebook'un Graph API'sında yaptığı bir değişiklik ise, yakında Windows Phone kullanıcıları tarafından hissedilecek. Yapılan değişiklikler sonucunda Facebook Connect, Microsoft'un işletim sistemleriyle ve hizmetleriyle artık çalışmayacak.

Değişikliklerin etkisi önemli olacak gibi görünüyor. Örneğin Facebook güncellemeleri, artık Windows 8.x Kişiler uygulamasında görünmeyecek. Facebook etkinlikleriyse Microsoft takvimleriyle eşitlenmeyecek. Bir başka deyişle Microsoft'un hizmetleriyle Facebook arasındaki bağlantıdan faydalanan kullanıcılar, birçok faydalı işlevi artık kullanamayacaklar. Değişikliklerin hangi Windows platformunu nasıl etkileyeceğini bu sayfada inceleyebilirsiniz.

Bunun anlamı ise Facebook kullanıcılarının güncellemelere, fotoğraflara ve kişilere ulaşmak için sosyal ağın kendi web sitesini ve uygulamasını kullanması gerekeceği.

Okuyucu Yorumları