Xbox Game Pass üye sayısı, bir LinkedIn profilinde "yanlışlıkla" ortaya çıktı

Microsoft'un uzun zamandır açıklamadığı Xbox Game Pass üye sayısı, bir Microsoft çalışanının sosyal medyada bir görünüp bir kaybolan mesajıyla ortaya çıktı.

Xbox Game Pass üye sayısı "yanlışlıkla" ortaya çıktı

Microsoft’un, oyuncuların aylık abonelik ücreti karşılığında onlarca oyuna erişmesine olanak tanıyan Xbox Game Pass hizmetinin abone sayılarını resmi olarak açıklamasından bu yana çok uzun bir süre geçti. Şirket bu sayıları en son Ocak 2022’de, Activision Blizzard’ı satın alma planlarını ilk kez duyurduğu zaman açıklamıştı. Microsoft, planı açıklayan basın açıklamasında, “Bugün Game Pass'in artık 25 milyondan fazla aboneye sahip olduğunu da duyurduk” demişti.

Aradan geçen bir yılı aşkın bir süre boyunca bu sayılarla ilgili herhangi bir güncelleme sunulmadı. Ancak geçtiğimiz gün Microsoft’un Xbox yöneticilerinden Craig McNary’nin LinkedIn profilinde kısa bir süre için yeni bir sayıyı açıkladığı ortaya çıktı.

McNary’nin meslek geçmişi listesi, kendisinin yeni Xbox'ta Platform ve Marka Pazarlama Kıdemli Direktörü unvanını aldığı Ağustos 2023’e kadar birkaç yıl boyunca Xbox bölümünün entegre pazarlama direktörü olduğunu gösteriyor. Kısa bir süre için LinkedIn profilinde, ilk görevindeyken Xbox Game Pass’in başlatılmasına ve “30 milyondan fazla üyeye” kadar büyümesine yardımcı olduğu yazıyordu.

Profilinde artık bu açıklama yer almasa da, internete adım atan hemen her şey gibi bu yazının da bir kaydı alınmış durumda. Windows Central aracılığıyla bildirildiği üzere, X kullanıcısı “Timur222”, McNary’nin Xbox Game Pass sayılarını içeren önceki profilinin bir ekran görüntüsünü yayınladı.

McNary’nin LinkedIn profilini bu bilgilerle ne zaman güncellediği şu anda bilinmiyor. Ağustos ayında görev değişimi ile beraber güncellendiğini varsayarsak, bu sayı, Xbox Game Pass’ın beş milyon yeni üye kazanmasının 19 ay sürdüğü anlamına geliyor.

Bu hafta Microsoft, Xbox Live Gold hizmetinin yerine geçen Xbox Game Pass Core’u piyasaya sürdü ve abonelere ayda ABD’de 9,99 dolar karşılığında 36 oyuna ve çevrimiçi oyunlara erişim olanağı sundu. Kaç Xbox Live Gold üyesinin Xbox Game Pass Core hizmetine geçtiği ve bu sayıların Microsoft’un genel Xbox Game Pass abone sayılarına eklenip eklenemeyeceği henüz bilinmiyor.