Xbox için işler iyi değil; ama...

Xbox satışları Microsoft'u üzüyor. Ama bu kötü ortamda bile Microsoft için kutlayacak bir şeyler var

Microsoft'u üzecek haber!

Geçtiğimiz yıl içerisinde Microsoft'un, Sony'ye karşı geride götürdüğü konsol yarışında hız kazandığını görmüştük. Yeni paketler ve büyük indirimler sayesinde Xbox One, 2014'ün sonlarında ABD'de aylık satış listelerinin ilk sırasında yer almayı başardığını gördük. Ama yeni açıklanan üçüncü çeyrek raporlarında gözükene göre Xbox, br kez daha yavaşlama eğiliminde.

Xbox One ve Xbox 360 konsolları toplamda 1.6 milyon ünite sattı ve gelir bir önceki yılın üçüncü çeyrek konsol satışlarına göre 306 milyon dolara düşmüş durumda. Gelirdeki bu belirgin düşüş, Xbox One'ın bir önceki yılın aynı dönemine göre daha düşük bir fiyata satılmasından da kaynaklanıyor olabilir ancak Xbox konsollarının satışları da yüzde 20 düşmüş durumda.

Konsol satışlarının azalmış olması, Microsoft için üzücü bir haber olabilir ancak firmanın kutlama için de geçerli bir sebebi var. Üçüncü çeyrek içerisinde birinci parti oyun satışları yüzde 49 artmış durumda ve bunun da arkasında Microsoft'un yakın zamanda almış olduğu Minecraft'ın da etkisi bulunuyor. Oyun satışlarının yanı sıra, Xbox Live gelirleri de bir önceki yıla göre yüzde 32 artarak 144 milyon dolara ulaştı.

Okuyucu Yorumları