Xbox İçin Klavye ve Fare Desteği Geliyor!

Oyuncuların Microsoft'tan uzun zamandır beklediği müjde, nihayet geldi!

Klavye ve fare desteği geliyor!

Xbox konsol serileri için klavye ve fare desteği söylentisi yıllardır bulunmaktaydı ancak bir türlü gerçeğe dönüşmedi. Şimdi ise, Xbox Platform CVP'si Mike Ybarra, klasik PC araçlarını destekleyen oyunların çok uzakta olmadığına dair ipucu verdi.

Ybarra, PAX West etkinliğinde "klavye ve fare destekleyen ilk oyunların yakında olduğunu" söyledi. Ayrıca klavye ve fare kullanıp kullanmama seçeneği de geliştiricilere bırakılacak.

UWP (Universal Windows Platform) sayesinde Xbox platformunda sınırlı klavye ve fare desteği aslında bulunmakta ancak bu yeni gelişim ile beraber, geliştiriciler tarafından sunulan doğal bir destek söz konusu olacak.

Özellikle belirli oyun türlerinde klavye ve fare kullanabilmek, oyuncuların işlerine gelecektir. Ancak bu seçim ile beraber oyunlarda bir tarafın haksız bir avantaj kazanma ihtimali de ortaya çıkmış oluyor ve Microsoft bu sorunun farkında gibi gözüküyor. Microsoft'un bu problemi çözmesinin bir yolu, oyun gruplarını kullanılan kontrol türlerine göre ayırmak olabilir.

Okuyucu Yorumları