Xbox One ve Kinect soruları cevap buldu!

Xbox One sürekli internet isteyecek mi? Kullanılmış oyunlar ne olacak? İşte beklenen cevaplar!

Beklenen cevaplar geldi!

Microsoft, sürekli internet bağlantısı gerekip gerekmeyeceği ve kullanılmış oyunların oynanabilirliği de dahil olmak üzere şu ana kadar havada kalmış olan Xbox One sorularını yanıtladı.

Görünen o ki, Xbox One sadece 24 saatte bir, kullanıcıların internete bağlanmalarını istiyor, böylelikle sürekli bağlı kalma tepkilerinin bir kısmını engellemeyi amaçlıyor. Microsoft, Xbox Wired ağ güncesi üzerinde "Xbox One ile, bir oyunu, kendi konsolunuzda 24 saat boyunca internet bağlantısız oynayabilir veya sizin oyun kitaplığınıza oturum açmış farklı bir konsol üzerinde bir saat oynayabilirsiniz." şeklinde bir yazı yayınlamış durumda. "Bu sürelerin bitiminde, ağ bağlantısı olmadan oyun oynamak mümkün değil, ancak halen TV izleyebilir veya Blu-ray ile DVD filmlerle eğlenebilirsiniz."

Peki rutin-bağlantılı olmanın avantajları neler? Öncelikle sisteminiz, oyunlarız ve uygulamalarınız her zaman güncel kalacak. Bunun dışında bulut kayıt sistemi sayesinde, oyun kayıt dosyalarınızı hatta oyunlarınızı ağ içerisinde tutabilir ve kendinize ait olmayan bir Xbox One'dan da ulaşabilirsiniz. Yani bir arkadaşınıza gittiğinizde onun Xbox'ından kendi oyunlarınıza ulaşabilir ve oynayabilirsiniz.

Kullanılmış oyunlar ve yeni Kinect... Haberimizin ikinci sayfasında...

Kullanılmış oyunlar ve yeni Kinect!

Kullanılmış oyunlar ve yeni Kinect!

Microsoft aynı zamanda kullanılmış oyunlar ile ilgili izlenecek olan politikalarını da açıkladı. Bir oyunun sahibi, o oyunu bir arkadaşına satabilir veya hediye edebilir. "Bu transferler için herhangi bir ücret olmayacak. Transfer için sadece iki ön-koşul var: Oyunları sadece en az 30 gündür arkadaş listenizde olan kişilere gönderebilirsiniz ve her oyun sadece bir kez hediye edilebilir." yazısı Microsoft'un konu hakkında düştüğü notlardan biri.

Mağazalar aracılığıyla yapılacak olan Xbox One oyunu takasları ise, oyun üreticilerine kalmış durumda. "Biz Xbox One'ı oyun yayıncılarının, oyunlarınızı takas edebileceği şekilde tasarladık." yazan Microsoft, "Microsoft bu platformun kullanımı için satıcılardan, yayıncılardan veya tüketicilerden bir ücret talep etmiyor." yazısı ile devam etti. Ancak oyunların "ödünç verilmesi" veya kiralanması, Xbox One ilk çıktığında mümkün olmayacak.

Microsoft, Kinect 2.0 ile ilgili de yeni açıklamalar yapmış durumda. 1080p çözünürlüklü bir kameraya sahip ve sürekli sizi dinlemekte olan yeni Kinect, bazılarına bir casus aracı gibi gözükebilir. Ancak Microsoft'un bu özellikler hakkında yaptığı açıklamalar içinize su serpecek.

Öncelikle belirtilmesi gereken ayrıntı, Kİnect'in algılayıcıları "açık, kapalı" veya "duraklatılmış" konumlarında olabiliyor. "Xbox One açık iken ve siz sohbet etmekteyken, konuşmalarınız kaydedilmiyor veya internete yüklenmiyor."

Aynı şekilde sistem kapalıyken, sadece "Xbox, on (Xbox, açıl)" komutunu dinleyecek yeni Kinect. Ayrıca Microsoft'un söylediğine göre, bu özellik bile kapatılabilir olacak.

Okuyucu Yorumları