Xbox Scarlet Cloud'dan yeni CPU sızıntısı!

Microsoft'un akış yayını konsolu Scarlet'ten heyecanldıran sızıntılar var!

Xbox Scarlet Cloud'dan yeni sızıntı

Sadece akış üzerinde çaışacak bir Xbox'a dair söylentiler, Temmuz ayının başlarında ortaya çıkmıştı. Artık bu ürünün nasıl çalışacağı hakkında daha fazla bilgi sahibiyiz.

Wccftech'in haberine göre Xbox Scarlet Cloud, yarı özel bir AMD Picasso çipi kullanacak. Eğer bu APU serisi tanıdık geliyorsa, bunun sebebi bunların yeni nesil Ryzen 3000 mobil işlemciler ile AMD'nin tanıtacağı söylenenler olması olabilir. Bu ürünler son zamanlarda birkaç HP dizüstü bilgisayar benchmark'ında ve hatta yolda olan bir Surface Laptop'ta göründü.

Beklenen Xbox sadece bir dizüstü bilgisayar CPU'su ile çalışmayacak. Microsoft, bu çipin gerekli olmayan parçalardan arındırılmasını ve özel bir pakete sahip olmasını isteyecektir. Çip hakkında önemli olan bir diğer ayrıntı da, daha iyi bir performans-güç oranına sahip olduğunun söylenmesi ve muhtemelen Xbox One S veya Xbox One X'den daha küçük bir forma sığabilecek olması. Söylenene göre Microsoft, bu APU'yu 'gecikme konusunda hassas' işlemler için ayarlıyor ve bunun da konsolun, oyunlarda öngörülen sahne sayısını aktarabileceği anlamına geldiğini tahmin edebiliriz. Böylece oyun, siz hareket etmeden, ateş etmeden veya bir tuşa basmadan önce hareketinizi göstermeye hazır olacak ve bu da akış olarak çalışan oyunların gecikme problemini azaltacaktır.

Bu teknolojinin ikinci parçası ise Microsoft'un geçtiğimiz yıl duyurduğu, gerçek zamanlı AI için derin öğrenim hızlandırma platformu olan Prohect Brainwave adlı yazılım. Söylenilene göre bu derin öğrenim yazılımı hem konsol üzerinde hem de Microsoft sunucularında çalışarak, oyuncuların hareketlerini tahmin etme yeteneğini geliştirmeye ve gecikmeleri azaltmaya uğraşacak.

Bunlar Microsoft'un çok büyük hedefleri gibi görülebilir ancak firma, yayın oyunları alanında çok büyük adımlar atmaya odaklanmış durumda. Microsoft'un kısa süre önce duyurulan Project xCloud'ı, firmanın veri merkezlerini konsollarıyla beraber çalışmak için ayarlaması sayesinde şimdiden Forza ve diğer Xbox One oyunlarını telefonunuzda oynamanıza imkan tanıyor. Yani firma şimdiden bu alana ciddi bir şekilde odaklanmış durumda.AMD'nin yolda olan APU'ları birkaç kez doğrulamasıve Microsoft'un hızla evrimleşen Cloud mimarisi ile beraber Xbox Scarlett Cloud neredeyse kesinlikle gerçek gibi gözüküyor. Tabi ki bütün bunların sadece bir aldanmaca olma ihtimali hâlâ bulunuyor ve bu yüzden bu alandan gelen haberleri takip etmekte fayda var.

Okuyucu Yorumları