Xiaomi, fotoğraf devi Leica ile ortaklık kurduğunu açıkladı; birlikte üretecekleri ilk akıllı telefonun geleceği tarih belli oldu

Xiaomi, yeni görüntüleme ortağını resmi olarak doğruladı. Çinli telefon devi ve Leica, birlikte üretecekleri ilk akıllı telefon için düğmeye bastıklarını açıkladılar.

Xiaomi ve fotoğrafçılık devi Leica'dan ortak telefon geliyor

Daha önceki bazı söylentilerin ardından, Xiaomi nihayet Leica ile "uzun vadeli stratejik işbirliğini" ve Temmuz 2022'de birlikte bir üst seviye akıllı telefonu tanıtacaklarını doğruladı. Bu ortaklık, Alman kamera firmasının Sharp, Huawei ve Panasonic'ten sonraki en yeni mobil görüntüleme işbirliği olacak.

Xiaomi, ünlü bir kamera markasının fotoğrafçılık bilgi birikiminden yararlanan ilk Çinli telefon üreticisi değil. 2020'nin sonlarında Vivo, Sony ve Nokia'nın yolundan gitti ve Zeiss ile güçlerini birleştirerek en sonuncu X80 olmak üzere yeni ürünlerini tanıttı. Daha yakın zamanlarda, Oppo ve OnePlus, Find X5 serisi ve OnePlus 10 Pro dahil olmak üzere Hasselblad ile ortaklaşa geliştirilen telefonları piyasaya sürmeye başladı.

Xiaomi, yaklaşmakta olan bu telefon hakkında fazla bir şey paylaşmadı ancak, her zamanki klasik görüntüleme estetiği ve Leica'nın filtreleriyle birlikte Qualcomm'un yepyeni Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisini kullanacağı tahmin ediliyor. CEO Lei Jun yaptığı basın açıklamasında "bu işbirliği Xiaomi'nin görüntüleme stratejisine güçlü bir destek sağlayacak" dedi.