Xiaomi, yeni Mi Box Android TV'sini tanıttı

Çin'in telefon devi Xiaomi, farklı bir ürünle sınırları aşmaya hazırlanıyor!

Çinli dev, sınırı aşıyor!

Akıllı telefon üreticisi Xiaomi de artık bir Android TV üreticisi. Aslında Çinli şirket, bu tip ürünlerine Çin'de yer veriyordu, fakat bu defa ülkesinden çok uzaklarda şansını denemeye karar vermiş gibi. Mi Box isimli set-top box platformunu tanıtan Xiaomi, yeni 4K çözünürlük sağlayan bu televizyon kutusuyla Amerika'da şansını deneyecek.

Mi Box'ı tanıtan Xiaomi, bu cihazında 8 GB depolama kapasitesine, 2 GB RAM'e ve 4 çekirdekli ve 2.0 GHz frekansında çalışan Cortex-A53 işlemciye yer veriyor. Cihazın en önemli özelliği ise kuşkusuz 4K çözünürlükte 60 kare görüntü üretiyor olması.

Google Cast desteği verebilen Mi Box, Bluetooth desteğinin yanı sıra sesli komutlarla da kullanılabiliyor. Minik gövdesiyle her monitörü Android TV'ye dönüştürecek olan Mi Box'ın kuşkusuz diğer bir yeteneği ise oyunlarda ortaya çıkıyor. 3+2 çekirdekli GPU'su ve Bluetooth gamepad desteğiyle televizyonu başında oyun oynamak isteyenleri de memnun edecek gibi görünen Mi Box, bakalım ABD'de beklediği başarıyı elde edebilecek mi?

Okuyucu Yorumları